7 osobowy do 50tyś

16 Lut 2017, 09:58

Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem samochodu 7osobowego. Na samochód mogę przeznaczyć 50tyś. Za czym się rozglądałem to
Multivan:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mercedes R:
Chrysler Town & Country
Co powinnem wybrać ? Może jakaś alternatywa przychodzi wam do głowy ? Wiem ,że Mercedes jest 6osobowy. Szukam czegoś co będzie w miarę ekonomiczne z jakoś w miarę mocą Za informacje , różne propozycje dziękuje. :)
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

16 Lut 2017, 10:50

Co bardzo mi się podoba, sprzedawca Chryslera (w sumie drugiego MV również) nawet nie ukrywa, że sprzedaje ulepa sprowadzonego z USA po szkodzie całkowitej - nie zaznaczył opcji "bezwypadkowy", a to w popkulturze sprzedających auta oznacza, że musiało być grubo przed naprawą :mrgreen:
Jeśli chodzi o VW i Merca to zależy czego oczekujesz. VW mimo wypasu będzie mieć mimo wszystko dostawczakowy charakter, Merc to bardziej limuzyna (będzie to również widoczne w kosztach eksploatacji).
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Lut 2017, 13:38

Dzięki za odpowiedz. Oczekuje dosyć ciekawego komfortu w podróży , nie za mocnych bajerów i spalania nie przekraczającego 10-12 litrów. Ktoś jeździ multivanem , jak to się sprawuje i jakiego silnika szukać ? Multivan przekonuje mnie tym ,że mało traci na wartości i wygląda w miarę ciekawie. :) Może ktoś zaproponuje coś innego ?
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

17 Lut 2017, 21:56

10-12 litrów to moze w dieslu. Od siebie polecam Honde Odyssey III 3.5.
Miałem takową spalanie 13-14litrów lpg jak korzystało się z mocy to 16 w zwyz.
Auto rewelacja pod każdym względem, wygodne, ciche i szybkie. Multivan moze stać co najwyżej z boku.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004