REKLAMA
Witam wszystkich forumowiczów
Jako że rozglądałem się swego czasu za jakimś fajnym kombi.
Tak drugi syn który przyszedł na świat zmienił moje poglądy na auto
Z racji tego że obecnie jeździmy w 4 w Skodzie Fabii HB, musimy zmienić wóz.
Robimy głównie trasy po mieście, czasem w weekend jakiś wyskok 200/300km. No i wiadomo wakacje dalsze trasy, ojciec posiada własną stacje paliwową więc mam troszkę tańszy dostęp do diesla. Szukam czegoś co na pewno musi być 7osobowe, z racji że często odwiedza mnie matka, czy przylatuje siostra potrzebujemy auta w które się zmieścimy.
Na oku miałem głównie SMaxa, ale kiedyś miałem Focusa, i jakość tego wszystkiego nie przekonała mnie na tyle abym nie szukał konkurencji.
No i trafiłem na Alhambrę i Sharana, co przekonało mnie przede wszystkim znaczkiem (ale to już chyba tak jest) ale przekonało że wizualnie mniejsze auto a trzeci rząd jakoś wydaje się bardziej komfortowy.
Potrzebuje porady aby się jakoś ukierunkować, może jest coś jeszcze?
Sharana/Alhambre oglądałem z silnikiem 2.0TDI, a forda 2.0TDCI obie 140KM. Chciałbym mieć do tych 40tyś, na pewno jak najwięcej bajerów, co urzekło mnie otwieranie drzwi bocznych i klapy elektrycznie w VW. Jednak obawiam się o przebieg, bo wyrobiła się opinia że co pod znaczkiem VW to z reguły cofane liczniki. Tymbardziej przeglądając niemieckie portale to większość 300 ma za sobą, a tutaj wiadomo..