7500 - mam swoje typy - co kupić, pierwsze auto

24 Lis 2008, 17:18

swifta ......... odpada, nie polecam... dlaczego??? bo przez ostatnie dwa lata napatrzyłem sie jak sąsiad (młody, to było jego pierwsze auto) napchał się żeby ten samochód odpalił. po za tym dochodzi słaba blacha. ja bym sie zastanowił nad civicem i corsa. ale gdybym ja miła taki wybór pewnie wziąbym corse. w rodzinie był opel kadett z silnikiem 1.4. dużo nie palił a i buta tez miał, części tanie a tak po za tym to wiele sie do niego nie dokładało. bałbym sie o blache ale jak poszukasz zadbany egzemplarz to raczej powinien być spokój. no i druga sprawa to bym kupował od osoby prywatnej. w komisach róznie bywa. nieraz są auta cacy a potem okazuje się ze to pod piglowana skarbonka.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

24 Lis 2008, 21:47

W takiej sytuacji ja wybrałabym Clio (nie Megane).

Chociaż dalej obstaję za H. Civic, jako najlepszym wyborem.
Herr Porsche miałby zaburzenia wzwodu na widok Cayenne...
klaudia9z
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Lis 2008, 17:50

Szukam autka do 7tys: zrywnego, w benzynie, palącego max 10l w mieście (mowa o normalnej jeździe).

Zastanawiam się nad:
- Bravo !!
- Mazda 323F !!
- Mazda MX3 !!
- Ford Mondeo
- Honda Civic
- Mitsubishi Galant

!!* wyjątkowo przypadły mi do gustu. Szczególnie mazda mx3 którą można dostać w dobrym stanie za 6500pln
Dimq
Nowicjusz

25 Lis 2008, 18:45

myślę, że zdecyduję się na Corsę albo Clio jednak. A co do kupowania: lepiej kupić w komisie czy u sprzedawcy prywatnego? I dlaczego?:)
marcink
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...