REKLAMA
witam
chcę w końcu kupić swój pierwszy samochód i mam w tej kwestii pare pytań. moje typy to:
- honda civic (1994-1996)
- opel corsa b (1996-1997)
- hyundai accent
- suzuki swift
mam przeznaczone na to 7,5 tys - albo na polskie, albo sprowadzone ale w tej kwocie mus byc rejestracja
czekam na inne typy. chodzi mi raczej o auto hatchback, zeby nie bylo duze czyli zeby bylo ekonomiczne. czy civic to auto sportowe? nie jestem typem szpanera tylko potrzebuje auto niezawodne. tak, wiem honda wyglada super, ale wyglad nie jest glownym argumentem. chodzi raczej zeby auto nadawalo sie do jazdy po miescie. no i nie chce zeby bylo tuningowane, ale to pewnie zalezy od tego jak bylo uzywane
jesli chodzi o hondy - to bedzie na pewno najstarsze auto ze wszystkich wymienionych. na co szczegolnie powinienem zwrocic uwage przy zakupie auta rocznik 94? przebieg, rdza? prosze o odpowiedzi
kolejna sprawa - lepiej kupowac w komisie, czy od osoby prywatnej? lepiej auto z polski czy sprowadzone? jakie sa koszty rejestracji dla samochodu polskiego a jakie dla sprowadzonego? a jesli nie mam znajomego mechanika, to jak moglbym sprawdzic stan "wewnetrzny" samochodu? na samochodach nie znam sie kompletnie:/
prosze o odpowiedzi, ewentualnie jakies inne podpowiedzi, sugestie, rady przy zakupie samochodu,pierwszego samochodu. nie chcialbym dostac bubla. z gory dziekuje