9 dylematów z wyborem auta - BIG problem

04 Maj 2008, 15:23

Witam serdecznie wszystkich. Mam 20 lat i prawo jazdy od 1.5 roku więc coś tam sie już przejechało :) I jak to w życiu bywa to człowiek chce sie już trochę uniezależnić i mieć swoje własne 4 kolka.(Na samochodzik mógłbym przeznaczy od 7-8 tysięcy) I właśnie dlatego mam pytanie który samochód byłby najlepszy?? Bo mam naprawdę ogromny dylemat. Informacjami dodatkowymi może być to że samochód będzie mi potrzebny na dojazd do szkoły a i chciałbym niekiedy trochę powozi się po mieście ( miesięcznie tak 700-800 km bym robił ) hehe ;)Oczywiście ze względu na biedna studencką kieszeń chciałbym mieć również w samochodzie instalacje podtlenku LPG :)Wielkim plusem byłaby również bezproblemowa dostępność części oraz łatwy dostęp do silnika ( cobym mógł sam coś naprawić hehe ). Więc tak moimi dylematami są ... :

1. Opel calibra z silnikiem c20ne
2. Opel vectra A gt c20ne bądź zwykła c20ne
3. Honda civic 4gen. lub 5gen.
4. Nissan 100ns z silnikiem 1.6 16V
5. Opel Astra gsi lub zwykła
6. VW Golf 3 z silnikiem 1.8 bądź mocniejszym
7. Może coś z BMW ( ale to chyba części drogie )
8. Chodziło mi również po głowie mondeo MK I
9. Toyota Celica silnik 2.0 z 91r

A że ogólnie na rynku motoryzacyjnym zbytnio się nie znam to tak wygląda sytuacja. Oczywiście chodzi mi oto żeby autko miało trochę kopyta ;) A może jeszcze jakieś inne ciekawe samochody są co bedą pasowa do moich wymagan??

Serdecznie pozdrawiam ;)
Tonex
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz

05 Maj 2008, 10:42

calibra. golf albo civic bedzie najlepsze.
bmw zje cie razem z benzyna lub gazem ewentualnie ten nissan ale nigdy nie mialem z nim do czynienia. celica podobno tez sporo spali. ale nie wiem dokladnie.
stasiowski121

05 Maj 2008, 13:10

Jak chcesz, żeby auto miało "kopyto", a mnóstwo kasy nie masz to civic 1.5 lub 1.6 albo golf. Jest taka jedna wersja, 1.6 101KM, kumpel się takim golfem wozi więc polecam ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

05 Maj 2008, 14:47

Z tego co widzę to jednak wszyscy stawiają na hondę civic :D Chociaż qurcze za małe trochę to autko jest i jakby trochę większy bagażnik miało to byłoby lux ;)

I tak szczerze mówiąc to mam dylemat między wyglądem i tym żeby autko przyciągało trochę wzrok a szybkością i mocą... :/
Bo taki civic 1.6 16V 4gen. tez mi sie podoba a w końcu to takie kanciate pudełko ;) I wyglądem trochę za dużej furory nie robi hehe :) A powiedzcie mi taki właśnie civic 4gen nadaje sie do długich podróży??
Tonex
Nowicjusz

06 Maj 2008, 12:26

A jeszcze sie tak spytam :) Co myślicie o Hondzie prelude III generacji??
Jakieś sugestie czy opinie odnośnie tego samochodu??
Tonex
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Flagowy SUV Lexusa zostanie zelektryfikowany
    Koncern Toyota zapowiedział przyspieszenie upowszechniania samochodów zelektryfikowanych – hybrydowych, hybryd plug-in oraz aut czysto elektrycznych, zasilanych akumulatorami lub wodorowymi ogniwami paliwowymi. ...
    Toyota SA 1949 rok
    Pierwszy powojenny samochód Toyoty to właśnie niewielki SA. Model istotny, ponieważ przez następne 15 lat Toyota była znana właśnie z tego rodzaju aut. Toyota SA to jeden z pierwszych niewielkich samochodów, ...