9 dylematów z wyborem auta - BIG problem

04 Maj 2008, 16:23

Witam serdecznie wszystkich. Mam 20 lat i prawo jazdy od 1.5 roku więc coś tam sie już przejechało :) I jak to w życiu bywa to człowiek chce sie już trochę uniezależnić i mieć swoje własne 4 kolka.(Na samochodzik mógłbym przeznaczy od 7-8 tysięcy) I właśnie dlatego mam pytanie który samochód byłby najlepszy?? Bo mam naprawdę ogromny dylemat. Informacjami dodatkowymi może być to że samochód będzie mi potrzebny na dojazd do szkoły a i chciałbym niekiedy trochę powozi się po mieście ( miesięcznie tak 700-800 km bym robił ) hehe ;)Oczywiście ze względu na biedna studencką kieszeń chciałbym mieć również w samochodzie instalacje podtlenku LPG :)Wielkim plusem byłaby również bezproblemowa dostępność części oraz łatwy dostęp do silnika ( cobym mógł sam coś naprawić hehe ). Więc tak moimi dylematami są ... :

1. Opel calibra z silnikiem c20ne
2. Opel vectra A gt c20ne bądź zwykła c20ne
3. Honda civic 4gen. lub 5gen.
4. Nissan 100ns z silnikiem 1.6 16V
5. Opel Astra gsi lub zwykła
6. VW Golf 3 z silnikiem 1.8 bądź mocniejszym
7. Może coś z BMW ( ale to chyba części drogie )
8. Chodziło mi również po głowie mondeo MK I
9. Toyota Celica silnik 2.0 z 91r

A że ogólnie na rynku motoryzacyjnym zbytnio się nie znam to tak wygląda sytuacja. Oczywiście chodzi mi oto żeby autko miało trochę kopyta ;) A może jeszcze jakieś inne ciekawe samochody są co bedą pasowa do moich wymagan??

Serdecznie pozdrawiam ;)
Tonex
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz

05 Maj 2008, 11:42

calibra. golf albo civic bedzie najlepsze.
bmw zje cie razem z benzyna lub gazem ewentualnie ten nissan ale nigdy nie mialem z nim do czynienia. celica podobno tez sporo spali. ale nie wiem dokladnie.
stasiowski121

05 Maj 2008, 14:10

Jak chcesz, żeby auto miało "kopyto", a mnóstwo kasy nie masz to civic 1.5 lub 1.6 albo golf. Jest taka jedna wersja, 1.6 101KM, kumpel się takim golfem wozi więc polecam ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

05 Maj 2008, 15:47

Z tego co widzę to jednak wszyscy stawiają na hondę civic :D Chociaż qurcze za małe trochę to autko jest i jakby trochę większy bagażnik miało to byłoby lux ;)

I tak szczerze mówiąc to mam dylemat między wyglądem i tym żeby autko przyciągało trochę wzrok a szybkością i mocą... :/
Bo taki civic 1.6 16V 4gen. tez mi sie podoba a w końcu to takie kanciate pudełko ;) I wyglądem trochę za dużej furory nie robi hehe :) A powiedzcie mi taki właśnie civic 4gen nadaje sie do długich podróży??
Tonex
Nowicjusz

06 Maj 2008, 13:26

A jeszcze sie tak spytam :) Co myślicie o Hondzie prelude III generacji??
Jakieś sugestie czy opinie odnośnie tego samochodu??
Tonex
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obłożona szlachetnym drewnem kierownica
    Drewniane kierownice są elementem często spotykanym w najdroższych autach klasy premium. Wykonuje się je zwykle metodą podobną do stosowanej przy produkcji uchwytów parasoli – przez gięcie podłużnych kawałków drewna w odpowiednio ...