A jednak są jeszcze uczciwi sprzedający...

10 Cze 2010, 20:48

Co tu dużo gadac... Takie :shock: oczy zrobiłem jak trafiłem na poniższe ogłoszenie ...
Proszę zobaczcie jaki to auto ma przebieg...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Powiedzcie szczerze czy spotkaliście się kiedyś z takim przebiegiem w polskim ogłoszeniu..? Ja nigdy. :cool:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

10 Cze 2010, 20:56

No ładnie ładnie, szczerze mówiąc to kopara mi opadła :lol:
qbson
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

10 Cze 2010, 21:05

No to teraz sobie wyobrazcie ze sobie taki pan taki samochod odnowi umyje, przekreci licznik i doliczy sobie za to okolo 4 tysiaki ..... A potem wchodzi taki nobek kowalski na otomoto i patrzy astra II z 98r za tylko 9k no prosze niezla oferta ma przejechane tylko 180k krecone ale nawet nie 200
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

10 Cze 2010, 21:06

Raz na otomoto widziałem Lanosa z 2001r z przebiegiem coś koło 320tys.km.Paru uczciwych ludzi sie jeszcze zdarza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Cze 2010, 21:06

Spotkałem się nie tak dawno, na giełdzie w Rzeszowie facet sprzedawał Caravelkę podobną bardzo do mojej ( 300 tyś minęło na zegarze, rok początek 98), jego maszyna była z 99r, motor słabszy - 102 konie, na budziku nic nie ruszane (tak podejrzewam patrząc po wnętrzu) - 429 tyś km. Na pytanie czemu taki przebieg odpowiedział, że jest normalny jak na takie auto z tego roku, różni się od wielu innych takich na rynku tym, że nie jest jeszcze cofnięty. Drugi raz się spotkałem nie tak dawno też również prywatnie w Strzyżowie z Volvo 460 z 95r na budziku 600 tyś prawie. Też facet mówił że nikogo w ch**a robić nie chce, a Ci co myślą, że 15-16 letni samochód ma 170 tyś na zegarze a jeszcze wnętrze wyruchane tak że szkoda słów, niech idą dalej i nie zawracają mu dupy. Przyjdzie po to auto taki ktoś kto wie co auto potrafi, ile się jeździ średnio i jakie realne przebiegi powinny mieć samochody z tych lat - to jego słowa. Dwóch jak dotychczas uczciwych sprzedających spotkałem. Dwóch - lepiej niż zero ale nie tak jak powinno być. W Ropczycach za to jest taki jeden komis który ma same bezwypadkowe igiełki. Tak się składa że przedwczoraj obadałem jego "asortyment" i normalnie szybciej wyszedłem za bramę niż wszedłem na plac. Bania mała a ceny kosmiczne, tyle mogę powiedzieć... Jeśli ktoś chce znać szczegóły proszę dać znać, chętnie się podzielę tym co zauważyliśmy razem z kolegą.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

10 Cze 2010, 21:13

a co w tym dziwnego ja pogoniłem poprzedniego golfa z 560 tysiami na blacie, szwgier 124 z 700tysiami oba auta śmigają do tej pory mesiek dobija do miliona :mrgreen: nic w tym dziwnego,
mój obecny golfik na cyferblacie ma 66,6 tysia tylko dlatego że miał zwarcie w instalacji :mrgreen: ale nikomu nie będe wpierał ciemnoty że ma mniej niż 700 tysi przejechane :wink:
patrol to samo na liczniku 290 tysi tyle że licznik do miliona i się przekręcił :mrgreen: jak go kupowałem to dostałem książkę (grubości telefonicznej) z serwisu kiedy co i jak było zmieniane i przy jakim przebiegu :lol: jak dla mnie to raczej norma, poza tym nigdy na przebieg nie patrze :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kawa w samochodzie - pić czy nie?
    Wielu kierowców stosuje kawę jako środek przeciwdziałający uczuciu zmęczenia wielogodzinną podróżą. Mimo to spożywanie jej w czasie jazdy stanowi potencjalne zagrożenie, ponieważ gorący napój może spowodować ...

10 Cze 2010, 21:13

Własnie bo tak patrze na tą Astre i ona stoi w komisie a kolo w tym komisie zazwyczaj zawsze pisze prawde (tak wnioskuje oglądając nie raz jego oferte).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Cze 2010, 21:34

Gościu pisze że auto jeździło na taksówce wiec chyba nic w tym dziwnego nie jest. :razz:
CIVIC14
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

10 Cze 2010, 21:38

Pójdzie szybko Astrunia - do innego handlarza co skręci licznik, wypierze środek, umyje silnik i wystawi za 12 tyś... Żadna prywatna osoba takiego auta nie kupi no bo przecież TAKI PRZEBIEG! W sumie nie rozumiem dlaczego ten komis tego nie zrobił? Działalność charytatywną prowadzi czy co?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

10 Cze 2010, 22:23

Poprostu koleś chce być uczciwy.Ostatnio w ofercie było Polo 6N,95rok za 3tys i było napisane że auto było malowane co po fotkach nie było widać ale zapewne w realu było.
Barol
Awatar użytkownika

10 Cze 2010, 22:26

masakra , ja najwiekszy jaki sptkalem to byl 295 tys a tu.... :shock:
Kapik95
Nowicjusz

Miejscowość: Bieszczady

10 Cze 2010, 23:24

OMG! ponad pół miliona km?
Przy takim przebiegu to mu wymiana silnika się kłania. Widać ze to totalna ruina - za darmo bym nie brał :o
Pół roku temu jak zamierzałem kupić auto (wybór padł na Focusa) oglądałem Astrę II w pewnym komisie w Mikołowie. Na pierwszy rzut oka, auto niczym prezent, opis w ogłoszeniu też ubarwiał rzeczywistość - stan igła, auto od dziadka itp, 99r. 1.6 16v 140 tys km,bogato wyposażony za 11 tys zł. Po przyjechaniu na miejsce i oględzinach okazało się że to totalna lipa :arrow: w siedzeniach airbagi a na nich pokrowce, kierownica dotyrana jak sandały mojżesza po przejściu przez pustynię :lol: po dokładnych oględzinach okazało sie że auto było uszewcowane z 10 innych :shock: ok! ale to jeszcze nic! po jeździe próbnej kilku km był cały zarzygany płynem z chłodnicy, a przed odpaleniem czysty jak łza. Jeszcze na dodatek gościu mówił mi że oni aut na handel nie myją, a silników to już wogóle :shock: Zabrałem się w pizdu, bo cóż będę tracić czas na dyskusje z oszustami.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

11 Cze 2010, 08:36

Nasz T4 przez 8 lat nakręcił trochę ponad 400kkm i z takim też przebiegiem kupił go handlarz, oczywiście tydzień później stał w komisie z przebiegiem 180tys. i podrobioną książką( a handlarz dostał do niego oryginalną).
Mnóstwo jest Mercedesów na allegro z przebiegiem powyżej pół miliona kilometrów, ostatnio też pojawiło się Volvo S70 z przebiegiem ~700tys. km.
Pocieszny zgłoś gdzieś swojego Patrola, jeśli rzeczywiście ma taki przebieg to w TV go pokażą i opiszą w paru gazetach.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

11 Cze 2010, 08:46

po co :mrgreen:
nie mam zamiary bycia sławnym a 1 300kkm dla silnika TD42 to nie jest żaden wyczyn, znam co najmniej 3 takie auta w Polsce ;)

a nawet gdyby nissan proponował zamiane na nowego GU4 to się nie wymienie bo ten stary pojeździ dłużej :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

11 Cze 2010, 09:59

krikus napisał(a):OMG! ponad pół miliona km?
Przy takim przebiegu to mu wymiana silnika się kłania.

No właśnie dzięki takim ludziom mamy w PL jak mamy. Jak ludziska widzą z przodu cyfrę większą jak 1 to już auto złom, rupieć i szrot. Co mają robić Ci biedni handlarze? - kręcą wtedy wszystkie auta, żeby jedyneczka była z przodu przebiegu i do ludzi...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013