A170 problem z autom. skrzynią biegów

27 Paź 2007, 22:05

Witam, parę dni temu moje niesforne autko zbuntowalo się. Jechałem z nieprzesadną prędkością 60 km/h, gdy nagle silnik zaczął tracić moc. Na wyświetlaczu aktualnego położenia skrzyni pojawiła się literka "F", zamiast "D" (drive). Próby dodania gazu zakończyły się wyciem silnika. Po zatrzymaniu auta i ponownym rozruchu wszystko wróciło do normy. Dziś natomiast ta niemiła przygoda spotkała mnie aż dwukrotnie w przeciągu 20 minut. Najpierw spadek mocy, zwalnianie i "efka" na wyświetlaczu... Wóz ma 3 lata, przebieg znośny, serwisowany. Nie mam pojęcia, co jest przyczyną tego, a w tej chwili konsultacje z serwisem są nieco utrudnione, dlatego proszę o pomoc w tym miejscu. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam.
borys
Nowicjusz

• 27 Paź 2007, 23:48

No niestety.Sam nic nie naprawisz.Musisz pojechać na warsztat,podpiąć się pod komputer i wszystko będzie wiadomo.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

28 Paź 2007, 13:14

Tego się domyślam, sądziłem po prostu, że ktoś mógł mieć podobny problem, bo najbardziej interesuje mnie źródło tej awarii. Tak czy siak, dzięki.
    borys
    Nowicjusz

28 Paź 2007, 15:25

No może ktoś się znajdzie ,kto miał taki problem.Ale że w to wątpię,bo automaty żadko ulegają awariom/Ale poczekać zawsze warto.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000