17 Cze 2019, 09:22
A3 dosyć dopakowane (cena katalogowa wychodziła powyżej 140 tyś), miesięcznie mi wychodzi 1550 (limit 20k km rocznie, brak wpłaty własnej). Tak jak mówisz, poza ubezpieczeniem nie ma żadnych kosztów. Ewentualnie chyba 50zł było za możliwość wyjazdu za granicę przez cały okres "leasingu" (nie oszukujmy się, to bardziej najem długoterminowy) i 30zł za wystawienie dokumentacji o szkodzie (niezależnie czy z Twojego AC czy OC sprawcy). Pakiet przeglądów jest w cenie na cały okres, przynajmniej u mnie był.
Tak jak mówił @Ossy, cała grupa VAG ma taką ofertę, różniącą się detalami (VW ma np 1 rok ubezpieczenia w cenie raty). Nie ma chyba znaczących różnic pomiędzy ofertą dla firm i osób prywatnych.
A, jeszcze jedno- w Audi nie masz co liczyć na rabaty- leasing jest od ceny katalogowej. Za to warunki finansowania są najlepsze- brałem też pod uwagę Golfa VII. Podobnie wyposażony, PO zniżkach ~15%, rata wychodziła jakieś 100zł mniej od A3. I nie ma sensu robienia wpłaty własnej, całkowity koszt leasingu jest taki sam, niezależnie czy wpłacisz 0% czy 30% na start.