A4 1,9 TDI nie calkiem stary rocznik 2000-- oslabl

19 Mar 2007, 22:08

witam kolegow ... Moje Audi a4 troche oslablo ostatnio ..tzn sa problemy z osiagnieciem szybkosci wiekszej niz 160 chodzil kiedys lepiej .. przebieg jeszcze ujdzie 123 000km wymienione filtry oleju i powietrza .... turbo dziala ( podobno gdyby nie dzialalo bylby jeszcze duzo slabszy i ewentualnie by mocno kopcil )...co to moze byc ...nie znam sie zab bardzo wiec pytam kolegow z doswiadczeniem ... bede wdzieczny za kazda porade
Andrzej z bemka
Nowicjusz

• 19 Mar 2007, 22:31

z doświadczenia to może być:
    przepływościomierz powietrza,EGR,turbina,zaworek sterujący turbiną itd....

propozycja moja jest taka: podłączyć pod tester,odczytać usterki,wykonać test drogowy i wszystko się wyjaśni.
    wymienianie na czuja to strata czasu i pieniędzy.
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

20 Mar 2007, 09:29

Znajomy miał podobną usterkę też w Audi na TDi, poprostu było odczucie jakby zabrało mu z kilkanaście koników i okazało się, że winny był przepływościomierz.
    Pozdro.
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

20 Mar 2007, 19:11

dzieki ... jade podlaczyc do testera ...
    Andrzej z bemka
    Nowicjusz

21 Mar 2007, 20:35

Polecam temat Audi A6 POWOLI JEDZIE - na dzień dzisiejszy strona druga. Miałem podobny problem, nie jechał szybciej niż 160km/h. Zrobiłem test drogowy Vag - iem, wyszedł przepływomierz, wymieniłem i po problemie.
    Pozdrowienia Arek
    Audi A6
    Arek70
    Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

21 Mar 2007, 21:56

Mialem podobny problem z audi a4 tyle ze ten byl bardzo slaby i bardzo kopcil. Wna byl czujnik cisnienia powietrza
    hot-garage
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Słynny wolnossący silnik V10 Lexusa LFA
      Legendarny Lexus LFA był bez dwóch zdań najbardziej ambitnym projektem w historii japońskiego producenta aut luksusowych. Supersamochód o nadwoziu wykonanym w całości z kompozytów zbrojonych włóknem ...
      Hyundai Elantra - europejska premiera nowego modelu
      Podczas tragów motoryzacyjnych Motor Show 2016 w Poznaniu Hyundai zaprezentował całkowicie nowy model Hyundai Elantra. Była to pierwsza we współczesnej historii targów europejska premiera modelu, co sprawiło, ...