alibaba123 napisał(a):Skoro Twój kolega posiada zapewne jechałeś nim chociażby na miejscu pasażera, jaka jest Twoja opinia nt tego auta?
Największa wada to skrzypiące wnętrze i pierdząca skóra. Tutaj autu bliżej do Opla, a nie np. Audi, którego jest konkurentem.
Jednak kiedyś na parkingu z kolegą spotkaliśmy jego znajomego, który z nim pracuje w DE i kupił w tym samym czasie A4 B6 - fan VAGów. Także mieliśmy niespodziewane szybkie porównanie A4 vs. 9-3.
Saab 9-3 1,9TiD 150KM z 2005r. kupiony za 18k z opłatami.
Audi A4 B6 1,9 TDI 131KM z 2003r. za ponad 20k (wstydził się przyznać za ile dokładnie jak zobaczył Saaba i usłyszał cenę). Oczywiście upierał się, że to S-line, gdzie koło tego nawet nie stało. W dodatku miał do roboty dwumasę za 2tys.
Świeżo upieczony właściciel B6 zachwalał swoje auto, podkreślał, że jest super ale widać, że mu się świeciły oczy na tańszego Saaba ze znacznie lepszym wyposażeniem.
Tak więc jak nie patrzysz tak na wnętrze to Saab, wg mnie jest lepszą propozycją. Blacharka również jest świetna jak w Audi. Lepiej się odpycha w wersji 150KM i ma równie trwały silnik.
Sam próbowałem A4 B6 1,8T Q jak szukałem samochodu ale nie kupiłem.
EGRa nie czyścił sam, bo nie wiedzieliśmy co to. Sam nie wiedziałem jako wyznawca benzyniaków i go holowaliśmy do mechanika na linie. Nie zapalił, bo się dusił swoimi spalinami i nie reagował na gaz. EGR najlepiej zaślepić.