REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Łokoj napisał(a):Później Pana kolejnego hejtera ile razy użytkował Audi z 2,0 ALT który brał olej, ile 1,9 tdi bls ..
Łokoj napisał(a):No ale co tu mówić jak panowie wyżej wypowiadają sie na temat aut które widzieli rano jak odsłonili roletkę z okna. Kupcie pojeździcie i wtedy pogadamy.
Łokoj napisał(a):Hejterzy tylko jednego koncernu musza bronić swego, bo by ich EGO umarło. no bo jak by to było??
kamil369963 napisał(a):Może dodam ze to bedzie moje pierwsze wlasne auto(do tej pory jezdzilem auto rodzicow) . ktore bedzie tansze w utrzymaniu?
dzida napisał(a):Jak szukałem info o Golfie GTI, którego tak wychwalałeś to na forum Golfa jakoś przyznają, że ten silnik to klozet szczególnie w wersji AXX, a BWA to niby poprawione ale i tak awarie są zbliżone...
STARE 2.0 TFSI Mają rozrząd napędzany paskiem zębatym i całkowicie inną konstrukcję. Nie dotyczy ich problem wadliwych tłoków i pierścieni. W pierwszej serii EA113 silniki TSI miały pojemność 2.0 (głównie Audi A3/A4 i Golf GTI od 2004 r.).
1.8-2.0 TSI (UKŁAD POPRZECZNY) W 2007 na rynku pojawiły się zmodernizowane silniki (seria EA888) 1.8-2.0 TSI z łańcuchowym rozrządem (charakterystyczna okrągła osłona rozrządu). Poznamy je też po filtrze oleju przy rozrządzie i innym wlocie powietrza
A możesz zacytować czy ja komuś polecałęm 1,4 tsi 170 KM, albo 2,0 TDI PD? albo 2,5 TDI? 1,8 TFSI? no raczej nie..czy polecałem 1,4 mpi w Golfie np? No nie ale są pewne silniki które spokojnie można polecić, bo nie długo to się okaże że nie ma co kupować turbo silników bo turbina pójdzie i koło dwumasowe.dzida napisał(a):Hejterzy nie wychwalają 2,2d czy 1,8 Toyki, 2,0d Mazdy, 1,5dCi i 1,9dCi Renault, 1,8 Fiata, 2,0TS Alfy, bo potrafią powiedzieć, że coś jest badziewiem nie sprowadzając wszystkiego "aaa to są pojedyncze wady", "u mnie nic się nie dzieje" , "kupiłeś trupa pewnie" albo "wymyślają Ci co nie mieli"...
Łokoj napisał(a):I znowu wrzucasz wszystko do jednego worka
Łokoj napisał(a):dla Ciebie klozetem jest silnik w którym wymieniasz popychacz pompy i latasz?
2.0 tfsi też ma swoje bolączki o których przeczytasz w dziale o kultowym golfie - z najczęstszych to są:
- legendarny już wycierający się popychacz pompy paliwa- wymiana co 30 tys. załatwia ten problem
- usterka napinacza łańcucha wałków rozrządu/ czasem też samego łańcucha i wariatora faz - objaw to dieslowski klekot spod maski. to już kosztowniejsza akcja do naprawy.
- czasem padnie zawór DV, czasem PCV ale to już nie jest duży koszt.
Poza tym to bardzo dobry silnik nawet w pierwszej wersji AXX, która chyba głównie od BWA różni się ciut wydajniejszą turbiną.
pojedyncze przypadki brania oleju, pojedyncze przypadki pękania głowic,spoko, to tylko czarny marketing innych koncernówŁokoj napisał(a):Pojedyncze przypadki wad
a Ty wiesz ilu ludzi ma raka?Łokoj napisał(a): wiesz ile ludzi tym jeździ?
Łokoj napisał(a):Ok, ja kończe tę dyskusje i polecam zobaczyć po ile chodzi popychacz albo zawór DV
Łokoj napisał(a):ja natomiast czytałem o padniętej skrzyni w Lexusie IS 200 i problemach gościa który non-stop borykał się z serwisem bo nie mogli tego porządnie zrobić - brak cześć elementarnych dostępnych od ręki..więc może o wszystkich autach tak zaczniemy pisać?
Łokoj napisał(a):Poza tym pompa oleju - wyciek i zatarcie silnika..nie mówiąc o kosztach części bo brak zamienników a oryginały drogie w ..ch..
Dobre porównanie, CI którzy jeżdza 2,0 TFSI smieją się z takich że czytają legendy braci Grimm w internetach i wierzą w takie bajkimike napisał(a):a Ty wiesz ilu ludzi ma raka?
dzida napisał(a):Ciekaw tylko jestem dlaczego nie wspominasz o nitach w VAGach 1,4, 1,6 i 1,9 SDi i że używane skrzynie kosztują po 1000zł, a nie 600zł jak w Lexie.