A4 b6 vs a4 b7 vs bmw e60/90 vs passat b6?

24 Lis 2016, 20:26

Łokoj napisał(a):Tak 1000 zł..to chyba z gwarancją na 3 lata po regeneracji

STARA SKRZYNIA DO ZWROTU - napis w aukcji
no i dziwne, że sprawdza, a nie napisał nic o wymianie elementów (np. nity)

i nie, nie bronie papierowych skrzyń Lexusa, bo kupisz używkę to i tak prędzej czy później będzie jęczyć
Ostatnio edytowany przez dzida, 24 Lis 2016, 20:29, edytowano w sumie 1 raz
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Lis 2016, 20:29

Invi napisał(a):* okres 3 miesięcy, poza tym zwracasz swoją

Po co wrzucasz te aukcje z częściami? Jeśli ktoś rozsądnie podszedł do wyboru auta to tego nie potrzebuje takich elementów. Czy to takie przyznanie racji na zasadzie "Wiadomo, że się psują, ale kiedy już staną to części nie są bardzo drogie"?

a myślałeś ze za 600 będzie nowa z ASO? :lol:

Po to wstawiłem żebyś Ty m.in i Dzida wiedzieli że 99% argumentów które podajecie żeby ktoś nie kupił VW to bzdury pisane przez ludzi którzy tych aut nigdy nie użytkowali.

dzida napisał(a):STARA SKRZYNIA DO ZWROTU - napis w aukcji no i dziwne, że sprawdza, a nie napisał nic o wymianie elementów (np. nity)
a jak kupujesz akumulator to też masz do zwrotu, nawet przy regenerowanej też tak masz.. A co chcesz starą zostawić na półce w pokoju? Jak turbo regenerujesz tez prawie zawsze masz do oddania stare to jest norma.
Jakby regenerował to by było za 1000 zł z gwarancją na 2-3 lata, takie coś robią firmy specjalistyczny a nie ludzie którzy ściągają auta powypadkowe z DE czy Szwajcarii i rozbierają na części pierwsze.
Łokoj
Początkujący

Prawo jazdy: 17 10 2005
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1,4
Rok produkcji: 2000

24 Lis 2016, 20:36

Łokoj napisał(a):Po to wstawiłem żebyś Ty m.in i Dzida wiedzieli że 99% argumentów które podajecie żeby ktoś nie kupił VW to bzdury pisane przez ludzi którzy tych aut nigdy nie użytkowali.

To nie jest argument na nie i szukanie dziury w całym. Przychodzi osoba na forum, która się nie zna i - podkreślam - chce usłyszeć wady i usterki, które mogą się zdarzyć, a nie usłyszeć błogosławieństwo pogłębiające stereotypy...
Ty to odbierasz jako hejtowanie swojego ulubionego idealnego koncernu, a my ostrzegamy, aby taka osoba, nie powiedziała "to forum jest do niczego, bo nic nie napisali o skrzyni, a to taka popularna wada jak się okazuje".

Łokoj napisał(a):a jak kupujesz akumulator to też masz do zwrotu

a wiesz, że tego wymagają przepisy o ochronie środowiska, a nie widzi mi się?
Gość handluje skrzyniami, które ktoś mu oddał, bo były do niczego i zalał jakimś ceramizerem i trocinami. W sumie geniusz biznesu :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

24 Lis 2016, 21:23

ja już się dość naoglądałam u sąsiada co odwalała octavia rs jego córki, wolę swojego peżota bo przynajmniej wiem że jak pojadę w trasę to bez problemu wrócę do domu i moje auto po raz enty nie wyląduje w aso, a znajomi męża to mogliby Ci Łokoj co nieco poopowiadać o autach ze stajni vw którymi jeżdżą od lat bo to fani marki
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Rok produkcji: 2008