A4 B7 2.0tdi nagle traci moc, szarpie i nie zapali bez plaka

01 Kwi 2024, 20:20

Siemanko. Dziwna sprawa ogółem z moim B7 2.0tdi BRD. Drugi raz miałem sytuację że podczas jazdy nagle zaczyna go trząść, nie ma totalnie siły i co dziwne pojawia się tylko kontrolka akumulatora. Jak go zgasze/ albo sam to zrobi to da się go odpalić tylko z plaka. Jak zapali to odrazu jest lux, można gasic zapalać itp i 2 tygodnie spokoju. Co to może być ? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi albo sugestie od czego zacząć sprawdzanie. Dzięki.
rudy8801
Nowicjusz

01 Kwi 2024, 21:07

takie usterki są bardzo cięzkie do jednoznacznej odpowiedzi,
Ja miałem kiedyś podobny przypadek, i winowajcą był czujnik położenia wału korbowego, ale to był akurat inny samochód, natomiast też diesel CR,
i też mu się to właśnie działo raz na miesiąc ,raz na 2 tygodnie , i później spokój, natomiast zrobiłem skan błędów i mi wyszło.
toyman40
Stały forumowicz

01 Kwi 2024, 21:25

No właśnie a problemem jest to że błędów silnikowych mi nie chce pokazywac wogole ni w vcds ni w Delphi. Jakby ktoś w sterowniku grzebał i je ukrył ? Nw.
rudy8801
Nowicjusz

06 Lip 2024, 13:41

Zapomniałem o temacie , może komuś kiedyś pomoże. Problemem okazał się czujnik położenia wału. Pod koniec żywota gasł co drugi dzień podczas jazdy i nie chciał palić
rudy8801
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen up! - samochód do miasta
    Około 12 proc. rynku należy w tym roku do Volkswagena up!. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 682 egzemplarze. To najmniejszy samochód osobowy niemieckiego koncernu. Powstaje od 2011 roku w Bratysławie, wraz ...