A4 b7 jaki silnik ?

15 Paź 2019, 19:54

Powiem szczerze mijam te auta codziennie i jakoś rzadko widzę 1,8T, albo tdi albo TFSI albo 2,0
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

15 Paź 2019, 19:58

Nawrocjjusz napisał(a):Bardziej zainteresowany jestem dieslem, jak patrzyłem na niemieckich stronach to ciekawe egzemplarze można znaleźć za 3-4 tysiące euro ale jaki jest stan faktyczny , nigdy nic nie wiadomo.

i patrząc na te egzemplarze za 3 tys to szkoda nawet jechać, za 4 tys też cudów nie będzie, ja płaciłem 5-5,5 tys Euro za bdb ezg. poniżej 200 000km, które mają serwis, dobre opony i dobrze wyposażone (tj. nie golasy) i są samochodami bezwypadkowymi, policz jeszcze koszty wyjazdu, koszty sprowadzenia samochodu, koszty opłat, i zrobi Ci się 26-27 tys
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

15 Paź 2019, 20:06

Jak nie boisz się ryzyka to tu jest ładny 2.0tdi pd:
[ogłoszenie nieaktualne]
trainpro
Początkujący

Prawo jazdy: 24 06 1998
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 2.7 bit
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

16 Paź 2019, 04:39

A jaka alternatywę możecie polecić skoro 25k to za mało na ciekawa b7 ?
Nawrocjjusz
Nowicjusz

16 Paź 2019, 19:16

To nie o to chodzi że 25 tys to mało ..tylko że jak jest DOBRE Audi B7 1.8T / 2.0i ALT w cenie do 25 tys to na drugi/trzeci dzień już tego nie ma.
Podaż przewyższa popyt, daj mi 20 szt takich aut i dobrych i w tydzień je sprzątnę każde.
To co długo stoi to z reguły kiepskie egzemplarze z jakimiś wadami.
Spokojnie mogę kupić takie za 2500-3000 euro ale po co mi śmietnik z pod siatki z arabskiego komisu? skoro klient mi powie że woli dołożyć i kupić lepsze, OK to ja tez wolę dołożyć i też kupić lepsze, i teraz pytanie czy mi dołożysz ? :lol: czy tylko szukasz już nie napiszę czego.... do czego. :lol:
czujesz już o co chodzi? dlatego jeżeli jeszcze mas quatrro, 2x S-ine to ceny tych aut są naprawdę chore i o zgrozo .... sprzedają się w tej cenie, ludzie powariowali. Dlatego jeżeli ty piszesz że szukasz do 20 tys to napiszę Ci jeszcze raz ZAPOMNIJ
andrewb25
Stały forumowicz

16 Paź 2019, 19:20

andrewb25 napisał(a):Podaż przewyższa popyt, daj mi 20 szt takich aut i dobrych i w tydzień je sprzątnę każde.

Zaobserwowałem to samo ale... nie rozumiem tego bo dla mnie jest zwykłe auto :ok:
Pionek pewnie mnie teraz przejedzie :twisted: swoim autem :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Lancer Evolution - historia
    Lancer Evolution, często określany po prostu jako Evo, to ponad 23 lata pięknej historii mocarnego sedana zbudowanego na bazie modelu Lancer. Na przestrzeni lat powstało dziesięć generacji tego auta, a jego żywot zwieńczyła ...
    Braki techniczne, niesprawność auta - wypadki drogowe
    Niesprawność techniczna pojazdu była w zeszłym roku przyczyną przeszło 150 wypadków drogowych, około 60 z nich miało miejsce z powodu zawinionej przez kierującego niesprawności auta. W konsekwencji zginęło kilka osób, ...

16 Paź 2019, 19:24

na zachodzie też to samo zaobserwowali i ceny są sztucznie nadmuchane :lol: w sumie to dosyć stary już samochód i generalnie bazuje na podłodze B6 więc konstrukcja 20 paro letnia a ceny czasami jak za fabię 1.2 mpi z salonu :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

16 Paź 2019, 19:27

Cały czas temat kręci się wokół benzyny lecz wyraźnie napisałem ze na dobre 1.8T w dobrym wyposażeniu mnie nie stać , rozchodzi się o diesla . Chyba ze jest to ta sama sytuacja
Nawrocjjusz
Nowicjusz

16 Paź 2019, 19:41

Więc jeśli chcesz diesla to szukaj 1.9tdi, za te pieniądze znajdziesz. A jak nie boisz się ryzyka to podałem Ci alternatywę wyżej. O 3.0tdi w tej cenie również zapomnij.
A ceny tych aut w 1.8t czy 2.0 wzięły sie że śmieciowych benzyn w b8 co jest raczej oczywiste. I to co te auta sobą reprezentują nie ma żadnego znaczenia. Natomiast za 35 tys można zakupić dobre b8 w 2.0tdi cr.
trainpro
Początkujący

16 Paź 2019, 21:18

andrewb25, jesteś pewien że tak w "5 min" ktoś Ci kupi stare nastoletnie Audi za taką kasę , gdzie musiał odkładać cały rok?
Poza tym żyjemy w Polsce, tutaj jest kult rocznika, z resztą w tej kasie można mieć fajnego Golfa VI który wygląda lepiej i często podobnie wyposażony i młodszy, do tego salon PL.
Ja nie jestem taki przekonany czy w Polsce ktoś od ręki wywali tyle kasy na takie auto, nawet jak w dobrym stanie.
Pionek
Stały forumowicz

16 Paź 2019, 22:37

Wywali wywali, szczególnie 1.8t. Wystarczy po forach popatrzeć, to co w dobrym stanie schodzi jak bułki w sklepie, szczególnie w S-Line i Q.
trainpro
Początkujący

17 Paź 2019, 14:50

Pionek napisał(a):andrewb25, jesteś pewien że tak w "5 min" ktoś Ci kupi stare nastoletnie Audi za taką kasę , gdzie musiał odkładać cały rok?

wystawiłem z miesiąc temu na fb taką , po 5 min było już kilka zapytań i w godzinach popołudniowych przyjechali pierwsi którzy pytali i ją kupili

Audi A4 B7 1.8T z 2007 R S-line dwadzieścia kilka tysięcy i zastanawiali się może 20minut ...inne podobne B7 max do 2 tygodni było po temacie, miałem ich kilka egz w tym roku już.

Z Q i z podwójnym S-Line miał jeden kolega na FB z 2005R 1.8T i wziął za nią 35 000 zł :shock: myślałem że ciężko będzie mu sprzedać a do 2 tyg odjechał nią ktoś

Tak to wygląda i takie są ceny i raczej taniej nie będzie bo dalej to gorący temat jest.

Tak piszę z własnego doświadczenia
andrewb25
Stały forumowicz

17 Paź 2019, 16:45

No to w sumie ludzie są serio dziwni, za dużo mniejsza kase można mieć BEX-a albo 2,0 TFSI np Passat B6
Albo nie jedno BMW które ma te 6 garów, napęd tył i nierzadko mocniejszy silnik.
No ale może S-line ich tak przyciąga.

Swoją drogą za ok 35 tys nie kupi się Mondeo mk4 2,0 ecoboost? więc serio nie rozumiem ludzi.
Pionek
Stały forumowicz

17 Paź 2019, 17:06

Ja też nie rozumiem bo b7 to jest to samo co b6, w zasadzie nie wiem czemu ktoś to tak nazwał, bo to powinien być b6 fl. Bexa w Q można kupić za 20k w dobrym stanie, więc dawanie za bfb 2-3 lata mlodsze, trochę słabszy silnik, a technologicznie to samo o 10k więcej jest chorym pomysłem. Za 30k też można bdb lagunę 3 2.0t kupić, Mondeo 4 2.5t tak samo, albo za 35k a4 b8 2.0tdi cr bardzo dobre auto i bezawaryjne, a z innej epoki.
trainpro
Początkujący

17 Paź 2019, 18:06

Pionek napisał(a):No to w sumie ludzie są serio dziwni, za dużo mniejsza kase można mieć BEX-a albo 2,0 TFSI np Passat B6
Albo nie jedno BMW które ma te 6 garów, napęd tył i nierzadko mocniejszy silnik.
No ale może S-line ich tak przyciąga.

Swoją drogą za ok 35 tys nie kupi się Mondeo mk4 2,0 ecoboost? więc serio nie rozumiem ludzi.

chodzi też o awaryjność / opinie
2.0 tfsi nie znam nikogo kto by się pozytywnie o tym wypowiadał,
ecoboosty niby chwalone ale jak się zacznie sypać to dalej jest to ekoshit!! może dobre jak ma do 100 000km,
BMK-a znajdź dobrą, nie zakatowaną

Więc wszystko co ma oooo i 1.8T i jeszcze jest podsycone w sieci że to jest cód miód i malina i że och i ach jakie dobre jakie cudowne itp itd,
Renaulta ciężko porównywać do Audi albo i nawet do Forda bo wg. mnie jest to bardzo słabe jakościowo auto, w dodatku o dużej utracie wartości.

to wszystko kreuje CENĘ oraz rynek to wszystko weryfikuje.
andrewb25
Stały forumowicz