A4 coś dzwoni w skrzyni

28 Gru 2008, 17:03

Mam A4 1.9tdi 97r.Coś dzwoniło w skrzyni,więc mechanik wymienił na drugą, ale i w tej też dzwoni.Podejrzenie było też na sprzęgło,ale to jest prawie nowe.Zaczyna dzwonić po jakimś czasie od uruchomienia silnika,a jak się wciśnie sprzęgło,to dzwonienie ustaje.Co to za cyrk? Proszę o pomoc!
bum
Nowicjusz

• 30 Gru 2008, 20:06

Może to być samo łożysko na sprzęgle,albo nawet cały mechanizm włączania sprzęgła.Mechanik chyba poszedł na łatwiznę i naprawia metodą prób i błędów.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

31 Gru 2008, 19:46

podobny problem mial kolega, mechanik chcial Mu wymienic skrzynie, ja Mu wymienilem lozysko na walku glownym w skrzyni i po problemie.
    rino
    Nowicjusz

31 Gru 2008, 19:51

zapomnialem dodac ze masa mechanikow idzie na latwizne i wymienia skrzynie na inna, zamiast grzebac w w starej skrzyni i wymieniac to co zepsute, wiadomo kto placi za to wlasciciel samochodu.
    rino
    Nowicjusz

01 Sty 2009, 12:52

wymieniłem sprzęgło. zobaczymy efekt.
    bum
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V Camp Jeep PL 2019 - "Na szlaku Route 66"
      Camp Jeep PL już po raz piąty zgromadził rzeszę miłośników i użytkowników marki. Miejscem tegorocznych zmagań były Mazury, a baza zlokalizowana była na terenie hotelu Mrągowo Resort&SPA. Swoją obecnością ...
      Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
      Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...