A4 czy opel vectra?

31 Lip 2009, 12:06

szukam auta (sedan,benzyna) za ok.14 tys. widziałem a4 96/97 za te cenę,ale zastanawiam się też nad vectrą 99/2000, co radzicie?

Pzdr.
piter1114
Nowicjusz

Miejscowość: tczew

31 Lip 2009, 12:15

Oby dwa auta sa swietne Audi super silnik ,Vectra niezly komfort lecz jeśli chodzi o utrzymanie to Audi jest bardzo drogie wlasnie w utrzymaniu,a Vectra wrecz przeciwnie tanie w utrzymaniu .
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

01 Sie 2009, 13:35

Audi A4, z Oplem daj sobie spokój.
Pozdrawiam
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

01 Sie 2009, 15:48

taa... teraz tylko poszukać coś ciekawego za 14k.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co o tym myslicie?
piter1114
Nowicjusz

01 Sie 2009, 16:05

Ja postawiłbym na Opla, za te same pieniądze będzie młodszy a co za tym idzie nieraz lepiej wyposażony i bardziej zadbany. Audi jest dobrą opcją dla ludzi przy kasie, jest drogie w serwisowaniu, aluminiowe zawieszenie często się psuje na polskich drogach a naprawy są bardzo kosztowne.
No i prawdopodobieństwo że Audi będzie miało oryginalny przebieg na liczniku jest znikome a Vectrze jest już sporo większe.
stasiowski121

01 Sie 2009, 17:50

stasiowski121 napisał(a): za te same pieniądze będzie młodszy a co za tym idzie nieraz lepiej wyposażony i bardziej zadbany.

to akurat nie idzie w parze,
niejednokrotnie miałem auto starsze i lepiej wyposażone niż auto dużo młodsze i totalny golas
wszystko zależało jaką wersję wyposażenia ktoś sobie zamówił

młodszy nie znaczy lepszy i już niejednokrotnie się o tym przekonałem

najlepsze są zazwyczaj auta z pierwszej ręki
andrewb25

01 Sie 2009, 20:40

opla nie polecam przerabiałem już vectrę B i C ...... to chyba nie moglo byc fatum tylko jakosc a raczej jek brak w sumie to B wypadła lepiej jak C pod względem awaryjności

[ Dodano: Sob Sie 01, 2009 20:46 ]
stasiowski121 napisał(a):No i prawdopodobieństwo że Audi będzie miało oryginalny przebieg na liczniku jest znikome a Vectrze jest już sporo większe

...za cofniecie opla 100zl za grupę vw 70 (luz w domowym zaciszu )poza tym w polsce cofa sie wszystko wiec jak ma byc krecony to i tak bedzie .......
co do zawiasu to fakt ze konstruktorzy chyba projektując je nie brali pod uwage polskich drog ale magia odpowiednikow znacznie obniża koszty ich wymiany
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

01 Sie 2009, 21:12

Mam Vectre B i nie narzekam. Mam ja juz prawie rok i jedynie co mi sie w niej zepsulo to lozysko. A zrobilem nia jak narazie ponad 30 tys. km.
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

01 Sie 2009, 22:13

To AUDI jest ocenione tak samiutko jak Opel ,obydwa dobre samochody ,jakiż więc sens kupowania starszego o kilka lat auta w cenie o kilka lat młodszego o podobnej jakości?! :shock: Kto twierdzi,że AUDI jest lepszym samochodem to mówię ,nie jest! :!: żdziwko?!My tutaj podajemy fakty obalamy mity na temat samochodów,kto chce niech wierzy i kupuje w tym wypadku młodszego OPLA.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Sie 2009, 09:03

mam jeszcze jedno pytanie, jak przy tej dwójce(a4,vectra) wygląda VW PASSAT b5? za 14 k pewnie znalazłbym rocznik 98, co o tym sądzicie?
piter1114
Nowicjusz

03 Sie 2009, 11:50

jak juz masz kupowac passata to szukaj lepie a4, bo sa minimalnie jednak tansze
a z vectra daj sobie spokoj
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec