A4 - Gdzie kupic w Niemczech ?

08 Maj 2011, 17:16

Witam serdecznie,

Z racji tej, ze nie moge znalezc auta do siebie w Polsce, a jak juz znajde jakies audi to po sprawdzeniu VINu wychodz makabra, dlatego mam dosc "bezwypadkowych igielek" z Polski.
Znacie jakies dobre i w miare tanie komisy/place w Dreznie, Norymbergii, Monachium (i po drodze do tych miejscowosci).
Chcialbym kupic A4 1.9 TDI, 2002-2004 rocznik. Cena do 8 tys euro.
Wyjazd samemu po auto.

Z gory dzieki za odp.
olivier85
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

08 Maj 2011, 18:03

Witam,dużo ludzi kupuje auto poprzez mobile.de lub autoscount24.de
Wiele autohausów mówi po Polsku,Rosyjsku,Angielsku.
Można by pozbierać sobię kilka typów i jechac obejrzeć.Można się dogadać,że autohausy rezerwują ci auto na czas dojazdu.Z tego co pamiętam w Monachium na przedmieściach jest jakiś ogromny autohaus,ale nazwy niestety nie pamiętam.Po za tym na tych stronach,które ci podałem dajesz w rubryce Umkreis kod pocztowy np Monachium i do ile kilometrów ma szukać.Radziłbym ci uważać na nazwy autohausów brzmiące arabsko- z doświadczenia wiem,że lubią robić "machlojki" z autami.Ale chyba najlepiej kupić u prywatnego sprzedacy Privater Angaber. Chociaż w komisach jest ten +,że pomagają w formalnościach i można urwać trochę z ceny,bo w Niemczech auto kupione w komisie musi mieć min roczną gwarancje,a jak idzie na export to nie musi i mozna troche utargować.Chyba że pisze "nur fur export" "nur fur Bastler" lub "ohne Garantie"
Pozdro
franz87
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

08 Maj 2011, 19:24

Tylko że jak chcesz dobre auto to będzie kosztowało znacznie wiecej niż w Polsce. Inaczej będzie to igiełka taka jak właśnie w Polsce.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

08 Maj 2011, 20:23

Ja sprowadziłem takie audi prawie 4lata temu z okolic Frankfurtu nad Menem. Auto wyszło kilka tys więcej jak w Polsce ale za to 100% bezwypadkowe i przebieg 120tys.
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

08 Maj 2011, 20:24

fiko7 napisał(a):Tylko że jak chcesz dobre auto to będzie kosztowało znacznie wiecej niż w Polsce. Inaczej będzie to igiełka taka jak właśnie w Polsce.

dokładnie tak :grin: a w cenie do 8000€ pozostaje ci 2001 może 2002r i zapewniam że nie będzie łatwo a przebiegi będą większe niż z Allegro .Na mojej stronie masz adresy giełd z D
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Maj 2011, 23:23

Swoją droga śmieszne jest to ze jak ktoś szuka takiego auta w Pl to 30 tys za zarejestrowany to już dużo, 'Panie a w wypizdowie wielkim(gubin, pleszew, Płock itd) taki sam i z mniejszym przebiegiem to za 25' itd
Kupując w Niemczech nikomu nie przeszkadza ze płaci 8 000 euro za 10 letnie auto do czego dojdą jeszcze koszty 1000-1500 euro.
Za tyle w Pl to można się rozglądać za 2006 nawet(po lifcie) :lol:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lexus IS 430 - prekursor serii F
    Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...