A4 vs. Passat

25 Lis 2008, 20:11

Witam chciałbym się dowiedzieć który samochód jest lepszy pod względem awaryjności, komfortu jazdy, funkcjonalności itd...

A4 od 2004r. oczywiście 2.0 diesel 140 km,sedan
czy
Passat Comfortline od 2005r. również 2.0 diesel 140 km, sedan
Jeśli ktoś miał okazję pośmigać takimi autkami niech pomoże mi w doborze.
P.S. Jesli ktoś wie jakie są wersje wyposażeniowe audi(tak jak w pasacie trendline, comfortline) niechaj się wypowie.
Z góry dzięki za posty.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

25 Lis 2008, 20:20

Audi A4 będzie bardziej dopracowane, choć Passatowi także nie można nic zarzucić. Wybrałbym A4 ze względu na: prestirz marki, stylistyke, imo lepsze wyciszenie wnętrza, lepszej jakości materiały. Nie zwracaj uwagi na takie rzeczy jak wyposażenie dlatego, że w tej klasie nawet standart jest już dobry, bo chyba nie wybierasz auta dlatego że ten ma podgrzewane fotele a tamten nie.
I na koniec powiem, że A4 chyba jednak lepiej się prowadzi.
Passat będzie pewnie miał troche więcej miejsca w środku, szczególnie dla pasażerów z tyłu.
Pekińczyk
Początkujący

29 Lis 2008, 22:03

Biorę A4 mam kila takich nagranych ale powiedzcie mi coś o silnikach szczególnie o tych 1.9 116PS, 101PS i 131PS.Czym się różnią i jaka jest ich trwałość?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roadmap E - samochody elektryczne od Volkswagena
    "Roadmap E" koncern Volkswagen rozpoczyna największą w światowym przemyśle samochodowym ofensywę w dziedzinie samochodów elektrycznych. Najpóźniej do 2030 roku Volkswagen dokona elektryfikacji całej oferty swoich ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...