A4

11 Lip 2009, 12:08

Witam ! otóż jutro jadę z bratem do Krakowa. Najprawdopodobniej będziemy jechać tak o 22, wjeżdżamy w Legnicy na A4 a potem zjeżdżamy na Trzebinie, jeździmy taką trasą już od kilku lat, ale do rzeczy...Tam jak zawsze są remonty, ale słyszałem, że teraz remontują jakiś dłuższu odcinek i jedzie się taką prędkością że sie praktycznie nie jedzie ;/ ostatnio jadąc w lipcu były korki ale ponoć teraz są większe, wie ktos może jaka jest dokładnie sytuacja ?? chodzi o odcinek od Legnicy aż do zjazdu na Trzebinie czyli płatna też wchodzi w gre...może w nocy nie będzie aż tyle samochodów ?? jeśli wiecie co i jak i znacie jakieś proste i dobre objazdy to prosze o informacje, dziekuje :))
19MK92
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

11 Lip 2009, 14:03

Nie wiem jak między Legnicą a Wrocławiem,ale między Wrocławiem a Gliwicami jest ok.W Gliwicach na skrzyżowaniu A4 z DK44 jest zwężka bo budują tam Węzeł Sośnica.W tygodniu robią się tam korki,a ostatnio nawet zamykają tam całą autodtradę na 10 minut i po tych 10 minutach orzywracją go aż do czasu rozładowania korka.Jutro jest niedziela,więc mam nadzieję,że ruchu nie będą wstrzymywać i droga będzie przejezdna.Na większe trudności możesz napotkać dopieromiędzy Katowicami a Krakowem.Ten odcinek radzę ci ominąć.Ze względu na to,że jutro jest niedziela,to nie proponuję zjacdu w Katowicach na DK86 i z DK86 na DK79,ponieważ musiałbyś jechać przez same miasta,a w dodatku w Mysłowicach jest jutro giełda samochodowa,więc ciężko miałbyś przejechać przez same Mysłowice.Jedyna opcja,to jechać A4 aż do S1(E75) i zjechać albo na Bielsko albo w przeciwnym kierunku.Jakbyś zdecydował się zjechac na Bielsko,to w Kosztowach musisz zjechać na 934 na Imielin,Chełm,Oświęcim i za Chełmem Śląskim skręcić na 780 i później na 933 na Libiąż i później dostać się na 79 do Trzebini.Druga opcja,to jakbyś z A4 skręcił na E75 na Sosnowiec i skręcił z E75 na DK79.Nią dojedziesz aż do Trzebini.Tyle tylko,że będziesz musiał jechać przez Jaworzno i dojedziesz do Chrzanowa,a później do Trzebini.Myślę,żeprzez Jaworzno w niedzielę,przejedziesz bez problemów.Jadąc tymi objazdami,nadłożysz troszkę drogi,ale będziesz przynajmniej jechał cały czas i nie zaryzykujesz stania w korkach.A na autostradzie,wystarczy tylko,że komuś zepsuje się autko i już korek na kilka kilomentrów.No i trasa objazdu nie jest taka zła.Ja jeżdżę do Krakowa właśnie drogą 780 i jedzie się elegancko.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Lip 2009, 00:24

JA zawsze jezdzilem A4 ;d i potem na trzebinie i do krzeszowic ;d a miastami to sie tulalem bardzo dawno temu ....ale dzieki za odpowiedz wyczerpujaca :DDD zobaczymy jak bedzie
19MK92
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

10 Sty 2010, 15:24

Wrocław legnica nie jestem pewien ale w sobote ludzie stali w korku prawdopodobnie sie nic nie ruszyło.pozdrawiam
pozdro dla ciebie
odorek
odorek
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica