REKLAMA
tak jak w temacie, głównym problem jest to, że na wielu forach jest wiele rozbierznych wersji, na temat tych samochodów, dlatego chciałbym się zapytać was dokładnie, o to co mi potrzeba. A mianowicie potrzebuje samochodu do ciągania dużej przyczepy, jest to największa jaka jest możliwa bez prawajazdy na lawete. Do tego duże kombi. Profesja, rośliny ozdobne ( wydaje się lekkie, ale jak zaladujesz na przyczepe z 1000 sztuk + do samochodu kosiarki glebogryzarki itp to trochę waży) Chodzi o diesla, bo to ma nie być rajdówka, ale jak jade za "niedzielnym kierowcą" w trasie i chce go wyprzedzić to wolałbym nie potrzebować do tego 10km. Do tego nie zawodność, im większa tym lepsza. Cena okoł 10 tys. ponieważ mam teraz fusiona 1,4 z 04r 86km i daje rade ( nawet z przyczepą przeładowana 400kg i samochodem przeladowanym 500kg, tylko juz wyprzedzania wtedy nie ma) Wiem że nie ma czym się chwalić ale tak już czasem jest, że nie opłaca sie robić kursów 3 po 300km w jedna strone jak można 1. Przepraszam za rozpisanie się ale chciałe naświetlić jak najlepiej sytuację, a i jeszcze jedno min 116kM powinno chyba wystarczyć.
Lista aut ( w czasie rozwijania sie wątku będzie rosła)
Audi A6 c4 2,5 tdi 116kM ostatecznie 2,5 tdi 140kM----poj bagażnika maks: 1310l
VW passta b5 1,9tdi min 100kM--------------------------poj bagażnika maks: 1600
Volvo V70 - silnik nie ustalony---------------------------poj bagażnika maks: 1580l
Odpada:
omega -silnik nie ustalony--------------------------------poj bagażnika maks: 1800l
T4 odpada
1. cena, za tyle dobrego nie dostane
2. ciężko znależć nie zajeżdzoną wersje ( szukałem już)
3. szkoda bo T4 nawet fajnie się prowadzi, prawie jak osobówka.