ABARTH 500 czy CORSA D OPC

ABARTH 500 Czy CORSA D OPC

CORSA D OPC
7
78%
ABARTH 500
2
22%
Razem głosów : 9

18 Sie 2009, 12:27

Wiatm!
Od dłuższego czasu kolega chce kupić małe sportowe autko... No i upatrzył sobie tylko nie wie co wybrać
Czy ABARTH'a 500 czy Opla Corse D OPC...
Nowy Abarth 500 z silnikiem 1.4 TURBO (164 KM) kosztuje 72 tyś zł
Natomiast CORSA D OPC z silnikiem 1.6 TURBO (194 KM) z małym przebiegiem kosztuje ok 60 tyś zł...
Oczywiście tłumaczyłem że wydawanie takich pieniędzy na taki samochód to debilizm ale on w zaparte swoje....
No więc trudno jego kasa no ale już jak ma kupić to niech wybierze dobrze... Ja jestem bardziej za Corsą OPC...
A wy co polecacie bardziej Nowego ABARTHA 500 czy używaną CORSE D OPC
PozdRawiam :mrgreen:
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

18 Sie 2009, 13:16

Skłanialbym sie w kierunku opla opc- moc wieksza, prowadzenie nieco lepsze, pozycja za kierownica rowniez bez porownania. Warto zwrocic uwage na kiepskie fotele 500.
Moze warto zwrocic uwage na G. Punto Abartha- wlasnie ten model bylby najrozsadniejszy :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

18 Sie 2009, 18:51

Na tvn turbo było swego czasu całkiem fajne porównanie corsy opc do grande punto abarth. Wg. mnie kolejność następująca:
1. Grande punto
2. Corsa
3. 500
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ogniwa paliwowe Toyoty zasilają budynki
    Dążąc do zmniejszenia emisji dwutlenku węgla związanej z działaniem firmy, Toyota uzupełniła system zasilania zakładu Honsha w prefekturze Aichi o pionierskie rozwiązanie wykorzystujące stacjonarne wodorowe ogniwa paliwowe. ...