ABS, a ugrzęźnięcie auta. Seat Ibiza II FL

04 Lut 2019, 07:50

Witam wczoraj podczas wjazdu do garażu zakopałem się w błocie I podczas próby wyjazdu zaświeciła sie kontrolka ABS+migający ręczny, ostatecznie go wypchaliśmy. Dziś gdy złapał przymrozek wjechałem do garażu, lecz pali się kontrolka ABS. Czy uszkodziłem czujnik czy auto podczas trasy złapie pomiary I błąd zniknie?
Matrix
Nowicjusz

0

04 Lut 2019, 07:55

Bardzo mozliwe ze urwales kabel. Kontrolka abs nie powinna sie świecić nigdy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

05 Lut 2019, 05:05

To też możliwe ale oglądałem tak z bliska I teoretycznie nic nie widać żeby urwane były. Pomyślałem że komputer odczytał jako błąd to że koła przednie się kręciły a tylne stały w miejscu I wykrył ,,uszkodzenie" czujników. Tak może być? Jutro jadę to dam znać czy po kilku km zniknie czy jednak klapa I trzeba podpinać do komputera :/
Matrix
Nowicjusz

0

05 Lut 2019, 07:36

Matrix napisał(a):Pomyślałem że komputer odczytał jako błąd to że koła przednie się kręciły a tylne stały w miejscu I wykrył ,,uszkodzenie" czujników. Tak może być?
stanowczo nie. Od tego jest kontrola trakcji
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

06 Lut 2019, 14:45

Wczoraj po przejechaniu ok 50-100m lampka zgasła. Oczywiście polecam mimo to podpiąć się pod komputer I wykasować ślady po problemie przy okazji. Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia. :D
Matrix
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...