Abs

21 Wrz 2009, 09:06

mam problem z abs`em konkretniej nie świeciła mi kontrolka podczas testów przy zapłonie, myślałem że się po prostu żarówka przepaliła. Niestety po odkręceniu i wymianie na inną żarówkę abs dalej nie świeci. Jednocześnie podczas odkręcania licznika zauważyłem że od zielonej kostki która jest umocowana na górze licznika odchodzi wtyczka z 4ema kabelkami: żółtym szarym i dwoma czarnymi w tym jeden czarny swobodnie sobie zwisa, czy orientuje się ktoś co to za kabelek? czy powinien tak zwisać czy może powinien być np zwarty do masy?
kabelki widać na załączonej fotce. Zdjęcie
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

21 Wrz 2009, 11:13

złącze powinno być opisane, podaj dane
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

21 Wrz 2009, 14:33

na złączce widnieje napis AMP -962 314-1 nie wiem czy nie jest to czasem coś od alarmu bo na tej zielonej kostce do której wchodzi ta złączka jest napisana częstotliwość 433,92Mhz
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Wrz 2009, 19:30

zobacz tu :
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-09/98d9ffff.jpg
powinno Ci pomóc
pozdr
az td4(2006)
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

25 Wrz 2009, 14:19

kontrolka od absu nadal nie działa, żarówka jest ok bezpieczniki też, nie miałem wcześniej auta z abs`em więc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Mam jeszcze pytanie, skąd idą przewody do oświetlenia schowka pasażera? zauważyłem że mi nie świeci, żarówka oczywiście jest ok, voltomierz stwierdził brak napięcia, więc pozostaje mi jedynie dowiedzieć się skąd idzie zasilanie do tej żaróweczki i sprawdzić czy jest w ogóle podłączona.

[ Dodano: Pią Wrz 25, 2009 20:17 ]
ściągnąłem dzisiaj rave i znalazłem w nim te dwa przewody od oświetlenia schowka mają oznaczenia C0235 i C0227 ale nie mogę znaleźć schematu elektrycznego skąd one pochodzą :/

[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 18:10 ]
dziś podczas awaryjnego hamowania stwierdziłem że abs działa poprawnie, jednak kontrolka testowa nie działa, tak samo od pasów.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...