ABS w corsie c 1.2

19 Mar 2011, 17:31

Witam,

kupilem niedawno opla corse c 1.2 z 2003. W ogloszeniu jako wyposazenie nie byl wspomniany ABS, to tez go nie oczekiwalem, jednak przegladajac wikipedie i jej informacje na temat corsy c, napisane jest ze ABS byl montowany fabrycznie. Czy mozliwe jest ze moj opel jej nie ma?
Po zapaleniu zaplonu ikonka abs sie nie podswietla, moze sie zepsul?

pozdrawiam
vorio
vorio
Nowicjusz

Miejscowość: Zielonka

20 Mar 2011, 23:32

Sprawdź, czy działa przy hamowaniu. W Corsie C był montowany fabrycznie, tak jak w każdym nowym samochodzie po chyba 2004 r., a w 2003 r. większość wyprodukowanych samochodów były już wyposażene w ABS.
karolek26
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów

20 Mar 2011, 23:36

vorio napisał(a):Po zapaleniu zaplonu ikonka abs sie nie podswietla, moze sie zepsul?

A moze znikła zarówka od ABS.....Stary chwyt jak przyjezdzaja na OBT....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Maj 2011, 12:56

Ciekawe, bo ja też mam takiego korsiaża- w wersji comfort, z klimą, ale bez abs. I żeby nie było, jako takiego mi go sprzedano, chociaż nie dowierzaliśmy, ze może go nie mieć, bo w trakcie poszukiwań trafiały sie takie, które nie miały praktycznie nic, oprócz abs, więc doszłam do wniosku, ze ktoś go po prostu wyjął. Ale widzę, że nie jestem jedyna :P
ps. Twój jest krajowy, czy sprowadzany?
l.A.
Nowicjusz

Miejscowość: NDM/W-wa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...