AC i stłuczka

31 Gru 2008, 19:15

Pytanko:

Gdy samochód jest zarejestrowany ( OC i AC ) na ojca , i np. gdy ja kierowałem miałem stłuczkę . W takim wypadku : ojciec traci całość zniżek czy jak to najczęściej 10%, wypłacą odszkodowanie ?? , czy aby wypłacili osoba kierująca musi być współwłaścicielem pojazdu. Jak to jest np. w PZU ?
kp rm

31 Gru 2008, 19:34

Zniżki traci właściciel,bo na niego jest zarejestrowany samochód,a OC nie jest na właściciela,tylko na samochód.W ubezpieczalni ojciec będzie musiał potwierdzić,że kierowałeś samochodem za jego zgodą.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Gru 2008, 21:51

Narazie to nie chcę iść na współwłaściciela bo < 26 lat , kawaler , i przez to cena OC/AC idzie od razu w górę. I właśnie chodziło mi gdy pfu pfu stłuczka czy nie będzie problemów z wypłatą odszkodowania.
kp rm

01 Sty 2009, 15:25

Jeżeli chodzi o OC to nie ma to za bardzo znaczenia.Ale ubezpieczyciel może zarządać dopłaty do składki,jeżeli np. podczas zawierania umowy,ojciec zaznaczył,że samochodu nie będzie prowadziła osoba,która ma prawko poniżej 1 roku bądz poniżej np. 21 lat.Natomiast co do A|C,to zależy od warunków umowy,a dotyczy tego samego przykładu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Radykalne coupe o czterech obliczach - Lexus RC
    Od oszczędnego, luksusowego coupé, przez sportowe auto z legendarną V-ósemką, po torowego potwora – żaden inny samochód w ofercie Lexusa nie ma tyle twarzy, co Radical Coupé, czyli RC. Sprawdzamy, ...
    III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...