Accord type-R & Audi S4 & Cupra R -co wybrać????

06 Paź 2008, 13:51

Witam wszystkich forumowiczów-to mój pierwszy post na tym forum.Przymierzam sie do zmiany samochodu.Teraz jeżdze golfem III TDIGTI (AFN 140KM)Przyszła pora na coś mocniejszego.Nie jestem z natury wyścigowcem czy szaleńcem.Lubie szybko i bezpiecznie przemieszczac sie z punktu A do punktu B.
Zwracam sie do Was o porade-które autko wybralibyście
Accord Type-R(99-01) 212KM
S4 (99-00) chyba 265KM
Cupra R 225KM
Chodzi mi o ich osiągi,awaryjność,koszty utrzymania,stosunek ceny do jakości i spalanie.Piszcie wszystko co wiecie!!!Z góry wielkie dzięki!!!
Vendetta
Nowicjusz

11 Paź 2008, 02:02

chyba nikt mi nie pomoze na tym forum.... :(
Vendetta
Nowicjusz

11 Paź 2008, 15:03

no cóż - to Audi z motorkiem 2.7 biturbo lubi się popsuć i to niestety dosyć często ale odwdzięcza się za to niesamowitym prowadzeniem i bezpieczeństwem poprzez napęd quattro - no a dwa pozostałe jak dla mnie są wybrykiem natury ponieważ nikt nie wmówi mi że ponad 200 koników w samochodzie FWD to fajna sprawa - przecież ta podsterowność zabija - jechałem i wiem coś o tym. Ja na twoim miejscu wziąłbym jeszcze pod uwagę imprezę GT MY99 lub MY00 - ma 218 kucyków i również stały napęd na 4 koła - świetne auto
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

11 Paź 2008, 16:07

bbr86 a jak z awaryjnością i ceną czesci do imprez które podałeś-orientujesz sie może???
Vendetta
Nowicjusz

11 Paź 2008, 20:36

[link do Intercars wygasł]
sprawdź - ceny są przystępne i niezbyt różnią się od "normalnych" samochodów - w każdym razie napewno są tańsze niż do audi s4
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Paź 2008, 20:38

sprawdziłem ceny Subaru Impreza GT MY99(218KM)i troche sie zdziwiłem ponieważ są one droższe nawet od Subaru WRX z 2001(225KM)Dlaczego tak jest?
Vendetta
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Zimowe podjazdy - czy są one trudne do pokonania?
    Zimą nie trzeba wyjeżdżać w góry, by doświadczyć problemów z pokonaniem stromego wzniesienia. Już oblodzony czy zaśnieżony wyjazd z garażu podziemnego może okazać się wyzwaniem. Jak sobie z nim poradzić? Intensywne ...

14 Paź 2008, 11:39

przed chwilką sprawdziłem i raczej gt są tańsze od wrx
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Paź 2008, 12:40

przykłady:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Vendetta
Nowicjusz

14 Paź 2008, 18:38

chyba tez bym wolal impreze albo nawet lancera...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław