Accord V

13 Lip 2015, 18:29

Witam

Od jakiegoś czasu szukam samochodu, za rok będę jechał za granicę pracować. Szukam auta do 5 tyś zł. Chciałbym, żeby auto pojeździło jakieś 3 ~4 lata bez poważniejszych problemów. Rocznie będę robił jakieś 10 - 15 tyś km.
Mój ojciec kupił civic VI 1.4 IS i 2 lata jeździ bez żadnej awari (odpukać).
Znalazłem taką honde - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jest blisko mojego miejsca zamieszkania. Co o niej sądzicie ?

Pozdrawiam
mobek12
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm

13 Lip 2015, 20:00

Było coś z przodem,troche doinwestowana,przebieg może być autentyczny,ja bym jechał obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Lip 2015, 21:09

Dzięki za odpowiedź, jutro pojadę i zobaczę jak chodzi i się dowiem więcej szczegółów. Nie za bardzo się znam, to będzie mój pierwszy własny samochód. Może jakieś podpowiedzi na co zwrócić szczególną uwagę przy tym modelu ?
mobek12
Nowicjusz

14 Lip 2015, 05:14

Tylne nadkola,progi oraz podłoga bo to najszybciej gnije a poza tym patrz na wszystko jak przy oględzinach każdego innego auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

05 Sie 2015, 10:34

[link do oferty na Allegro wygasł]

Warta obejrzenia ? Dziwi mnie, że te samochody dalej trzymają cenę. 13 lat auto i 12 tysięcy.
mobek12
Nowicjusz

05 Sie 2015, 11:00

A ile wg Ciebie ma kosztować auto 13 letnie (+)?
To jest w końcu Japończyk, popatrz sobie chociażby na starsze Lexusy GS czy IS i ile kosztuję.
Dlaczego stare Mercedesy osiągają chore ceny? Bo mają po prostu duszę i są bez porównania z tymi nowymi "plastikowymi" samochodami.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Aston Martin Vanquish Vision
    Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...
    Nie mniej niż 1 metr od rowerzysty podczas wyprzedzania
    Zimą kierowcy odzwyczaili się od jednośladów na drogach. Wiosną, gdy warunki atmosferyczne są bardziej przyjazne i bezpieczniejsze dla rowerzystów czy motocyklistów, na ścieżki rowerowe oraz drogi powracają ...

05 Sie 2015, 11:49

Dzwoniłem do gościa, powiedział, że stan idealny. Trzeba będzie wymienić rozrząd, olej i filtry, bo nie wie kiedy były wymieniane. Butla ważna jeszcze 3 lata. Na zdjęciu widać rysę na zderzaku, powiedział, że dzisiaj do malowania daje. W poniedziałek pojadę obejrzeć. Może zejdzie do 11.
mobek12
Nowicjusz

05 Sie 2015, 15:42

mobek12 napisał(a):Dziwi mnie, że te samochody dalej trzymają cenę. 13 lat auto i 12 tysięcy.

Honda ma bardzo dobrą opinię, przede wszystkim w Niemczech. To jedno z droższych aut, pomimo, że weszło do produkcji w 1998 roku.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

05 Sie 2015, 16:29

Ojciec ma civica 1.4 IS, bardzo miło się jeździ, tylko autko troszkę za małe i brakuje komfortu jak dla mnie, ale za to bardzo pewnie trzyma się drogi co bardzo mi się podoba.
Ludzie piszą, że przez gaz w 1.8 vtec mogą być problemy z silnikiem. Mimo to raczej się zdecyduję jeśli nie zauważę jakichś problemów.
mobek12
Nowicjusz