Adres w DO i DR jest inny

17 Gru 2009, 22:32

Witam. Mam auto 3 lata. 2 lata temu przeprowadziłem się i zmieniłem dowód osobisty ale wszystkie dane adresowe w dowodzie rejestracyjnym auta zostały nie zmienione przeze mnie. Teraz sprzedaje auto i mam dwa różne adresy w dowodzie osobistym i rejestracyjnym...jaki mam podać adres na umowie sprzedaży auta. Po przeprowadzce zmienił się też urząd komunikacji.
segro
Nowicjusz

18 Gru 2009, 00:01

W umowie wpisujesz poprzedni i obecny adres.

Tu możesz pobrać taką umowę kupna samochodu
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

18 Gru 2009, 13:12

I tu jest problem bo w umowie możesz wpisać adres ten który masz w nowym dowodzie osobistym i powinieneś w ciągu chyba miesiąca wystąpić do właściwego urzędu komunikacji o zmianę prawa jazdy i dow. rej.i jeśli to jest inna gmina to zmiana tablic.Ja ze względu na częstą zmianę stałego miejsca zamieszkania mam dow.os. gdzie w miejscu zamieszkania mam napisane brak.Wszystko jest ok dopóki nie trafisz na upierdliwego glinę ,a i tak będziesz musiał zmieniać wszystko jak ci sie skończą miejsca w dowodzie rej. po przeglądzie.Z całym szacunkiem ale nie słyszałem jeszcze o umowie cywilno prawnej w której właściciel auta wpisuje dwa adresy zamieszkania
Nawet największa bestia ma w sobie cień litości ja nie znam litości więc nie jestem bestią
madrak
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shelby Cobra
    Nazwiska Shelby nie trzeba przedstawiać żadnemu miłośnikowi motoryzacji. Amerykański kierowca wyścigowy i projektant samochodów dał nam wiele niezwykłych pojazdów. Jednym z najbardziej charakterystycznych jest ...