REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Prosisz o wycenę z wyszczególnieniem części na jakich oparta będzie instalacja. Następnie możesz poprosić o wycenę założenia takiej instalacji w innym warsztacie. Porównujesz ceny i po sprawie. Dodatkowo możesz sobie sprawdzić ile kosztują części do takiej instalacji, a dzięki takiemu wyliczeniu wyjdzie Ci koszt robocizny.artur73 napisał(a):Skąd wziąć informację czy tyle trzeba zapłacić ,a skąd wiedzieć czy ktoś nie oszalał z ceną windując ją ponad miarę..?
Do tego silnika nie powinna być ona droga ale pamiętaj, że im niższa cena to mogą być gorsze części itd. warto zawsze wybrać lepszą instalację i zapłacić za nią trochę więcej i oszczędzać dopiero po jej założeniuartur73 napisał(a):Być może będę chciał założyć zwykłą sekwencję do zwykłego silnika 1,6- 16v ,to właściwie taka zwykła instalacja od AG albo Stag-a ile powinno się zapłacić żeby była to normalna cena??
Chodziło o koszty instalacji, a nie o to czy jeździsz dużo. Ceny instalacji uzależnione są od rodzaju instalacji jaką możemy założyć do danego silnika. Obecnie większość silników jest na bezpośrednim wtrysku a to podwyższa koszt całej instalacji i nie zawsze jest ona dobrym rozwiązaniem do danego silnika.KacperT4 napisał(a):Ja jeżdżę dość dużo, więc u mnie zawsze się opłaca.
To nie jest czasem ten sam silnik co w Dacia Duster 1.6 SCe która wychodziła z fabrycznym LPG? Znam parę tych samochodów ze sporymi przebiegami jeden ma ponad 200tkm i z silnikiem nie było problemów poza wymianą drugiej sondy lambda.artur73 napisał(a):Co myślicie o zagazowaniu Megane 4 z nissanowskim 1,6??
Było na forumartur73 napisał(a):Wiem ,że tam są jakieś 2 różne silniki. 115 KM i 117KM.