Akumulator/centralny zamek

22 Lis 2011, 20:32

Witam mam dwa problemy:
1.Mam problem z odpalaniem auta. Ostatnio auto stało prawie 4 dni przed domem, nie odpalałem. Poszedłem odpaliło. Pojechałem na stację aby go odkurzyć, zajęło mi to góra 30min. Po czym nie byłem w stanie go odpalić. Na szczęście ktoś mi pomógł i pożyczył baterii, po czym auto odpaliło. Znowu auto stałe ze 2, 3 dni przed domem, i znowu odpaliło. Co mogło być nie tak?

2. Problem dotyczy centralnego zamka. Jakoś dziwnie działa. Kiedy naciskam zamykanie, to się bardzo powoli zamyka. Co widać po suwaku na drzwiach, że za każdym naciśnięciem na pilota, suwak przesuwa się o kilka mm, dopiero jak kilkanaście razy nacisnę pilota to zamyka się ostatecznie. A kiedy naciskam na pilocie, aby się otworzył, to od strony kierowcy otwiera się cały zamek, a od strony pasażera nie otwiera się w cale. Gdzie może leżeć problem?
Gorthin
Nowicjusz

23 Lis 2011, 16:18

Na początek to wyjmij akumulator i podładuj go prostownikiem przez nockę. W samochodzie nigdy się tak nie naładuje jak w domu prostownikiem. Jak to nie pomoże to sprawdź ładowanie jakie jest i jaki jest pobór prądu na wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu, jakie napięcie ma akumulator po nocnym postoju?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

29 Lis 2011, 17:16

Ok już pobadane. Co do akumulatora, aku jest ok, ale nie ma w ogóle ładowania.

a co do centralnego zamka, to siłowniki do wymiany na mocniejsze i po problemie. Koszt 2 rzecz zamknął się w 100zł :D

Pozdrawiam.
Gorthin
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...
    Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...