Akumulator - rano trochę mrozu i już się nie dało odpalić

01 Gru 2020, 15:59

Witam mam taki problem auto mi ciągle odpalało dzisiaj rano troche mrozu i juz się nie dało byłem sprawdzić mechanik mowil ze ładowanie dobre ale akumulator juz nie trzyma.Widzialem podobne posty moze ktos wie jak rok produkcji odczytac z tego modelu na internecie nie ma zadnych informacji o tym modelu.Myślę o wymiania na nowy tylko chciałbym tego rok produkcji poznac ma ktos możę taką wiedzę czy da się ze zdjęcia odczytac ?
Akumulator - rano trochę mrozu i już się nie dało odpalić
adam2345m
Nowicjusz

Zdjęcia: 13

01 Gru 2020, 17:30

Szukaj numerów wypalonych na aku i wrzuć foto chodź rocznik nie ma nic wspólnego z jego kondycją
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Gru 2020, 09:55

adam2345m napisał(a):mam taki problem auto mi ciągle odpalało dzisiaj rano troche mrozu i juz się nie dało
Jak wyglądał problem przy odpaleniu? Przygasały kontrolki i rozrusznik nie kręcił czy kręcił bardzo wolno?

Rok produkcji nie ma tu znaczenia. Najlepiej naładuj akumulator prostownikiem. po wyłączeniu ładowania i pozostawieniu go na jakieś 30min. zmierz napięcie i zobacz jakie jest. Taką operację powtórz po godzinie i porównaj.

Jak musisz założyć go do samochodu to następnego dnia po nocy sprawdź przed odpaleniem jakie będzie trzymał napięcie. To da odpowiedź na pytanie czy coś jeszcze z niego będzie czy raczej trzeba szykować się na wymianę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...