AKUMULATOR STARTER

27 Lis 2011, 13:46

Witam!
W związku z tym, że zbliża się zima a ja będę używał samochodu przeważnie tylko w weekend, chciałem kupić jakiś akumulator, który pozwoli mi na odpalenie auta przy większych mrozach. Mój akumulator w samochodzie ma UWAGA! 12 lat i spisuje się naprawdę bardzo dobrze, gdyż do tej pory był używany codziennie. Możecie polecić jakiś dobry, tani starter?
Ja znalazłem na allegro kilka, mniej lub bardziej ciekawych:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Mieliście już do czynienia z takimi urządzeniami? Jak one się spisują?
azam31
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 01 2001
Auto: Ford Focus 1.8

27 Lis 2011, 15:10

Kup po prostu nowy akumulator... kosztuje tyle co taki starter, a nie bedziesz mial problemu z odpalaniem autka, co najwyzej go doladowac 1-2 razy dodatkowo podczas zimy.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

27 Lis 2011, 15:18

Ten akumulator co mam jest okej, nie mam z nim żadnych problemów. Przydało by mi się jednak jakieś pewne źródło prądu, tak żebym mógł w razie problemu odpalić auto. A wydaje mi się, że nawet nowe akumulatory przy dużych mrozach i 5 dniach nieodpalania auta mogą nawalić.
Stąd moje pytanie co do takiego startera z akumulatorem.
azam31
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 01 2001
Auto: Ford Focus 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Demontaż klamki Porsche Cayenne
    Jak wymontować klamkę/wkładkę kierowcy w Porsche Cayenne II gen. Może wydawać się to proste a jednak wielu ma z tym problem. Należy zdemontować zaślepkę wewnątrz drzwi. Należy przygotować torx 20 i w pierwszej kolejności ...
    Obłożona szlachetnym drewnem kierownica
    Drewniane kierownice są elementem często spotykanym w najdroższych autach klasy premium. Wykonuje się je zwykle metodą podobną do stosowanej przy produkcji uchwytów parasoli – przez gięcie podłużnych kawałków drewna w odpowiednio ...