ALARM jak odłaczyć? rover 420 di 96 rok MAM PROBLEM

08 Lut 2013, 23:36

Witam.mam rovera 420 ,wczoraj syn bawił sie pilotem z mojego rovera i zamoczył go w zlewie bo chciał umyć,no i uszkodził..nic nie dało rozkrecenie i szuszenie...dzisiaj podeszłem i pilot nie działa a jak kluczykiem otwieram auto to odrazu klaksony wyją wiec pomyslalem zeby je odłaczyć tyle ze nic to nie dało bo i tak jest jakas blokada i silnik nie pali!!!czy ktos wie jak to obejsc????? dziekuje
viansa2003
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 02 1978
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: rover
Silnik: 2.0 di
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
3

10 Lut 2013, 10:07

Mój szwagier też miał ten problem - bez pilota ani rusz.
Próbował kodować kluczyk ale to nie pomogło - więc zadzwonił po fachowca.
Fachman odłączył główny komputer, wziął na warsztat i jak go podłączył na następny dzień auto odpaliło bez problemu.
Podejrzewam, że usunął immobilizer lub jakieś inne zabezpieczenie powiązane z pilotem.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
0

10 Lut 2013, 11:44

Niestety - na forum nikt ci nie poda instrukcji, jak odłaczyć alarm - byłaby to dobra instrukcja dla amatorów cudzej własności...Jedynym wyjściem pojechać do warsztatu, gdzie zajmują się montażem alarmów - tam napewno ci pomogą. Temat zamykam, żeby któremuś się nie wyrwało :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
    Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...
    Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...