Alarm - kierunkowskazy nie migają

08 Maj 2008, 17:16

Witam wszystkich ;)

opis mojego problemu: zauważyłem wczoraj, że przy włączaniu alarmu auto nie miga kierunkowskazami, podczas wycia także nie ma reakcji, a wcześniej wszystko działało. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić?

Mam jeszcze jedno pytanie związanie z alarmem: zamierzam zamontować a aucie centralny zamek. Czy można jakoś to zrobić, żeby odpalać alarm i centralny z jednego pilota, a nie nosić dwóch?

Dzięki z góry za pomoc ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • 08 Maj 2008, 21:34

Martoro napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie związanie z alarmem: zamierzam zamontować a aucie centralny zamek. Czy można jakoś to zrobić, żeby odpalać alarm i centralny z jednego pilota, a nie nosić dwóch?

Jeżeli alarm ma możliwość podpięcia centralki to bez problemu.
    Musisz sie wybadać jaki to alarm i poszuka na necie.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

09 Maj 2008, 12:37

Co do kierunkowskazów - podczas jazdy kierunkowskazy i światła awaryjne ci działają?Jeżeli tak,to problem jest albo w okablowaniu albo w samej centralce - wyjścia na kierunkowskazy z centralki alarmu są podłączone do przewodów z kierunkowskazów.Zazwyczaj są to przewody,które idą z włącznika kierunkowskazów przy kierownicy.Zależnie od warsztatu,który to robił,a raczej od profesjonalizmu przewody te są albo podłączone do kostki pod kierownicą lub do kostki przy module przerywacza,albo poprostu przewody z kierunkowskazów są rozcięte i połączone z przewodami kierunków z centralki.
    Co do pilotów - to zależy od alarmu jaki masz,ponieważ to z modułu alarmu jest wysyłany sygnał do modułu centralnego żeby zamknąć lub otworzyć drzwi.Chyba,że w alarmie nie ma takiej możliwości,to musisz kupić moduł centralnego,który będzie sterował alarmem.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Rok produkcji: 2000

09 Maj 2008, 14:02

Kierunkowskazy działają normalnie. Z tym alarmem coś jest dziwnego, bo dzisiaj znowu wszystko zaczęło mi działać, tak jak kiedyś, czyli jak włączam alarm to kierunki migają :D
    Z tego co wyczytałem w necie to do mojego alarmu (Ster ULAA R5) da się podłączyć centralny, bo niektórzy podpięli i działa. Ale myślę, że nie bede ryzykował i kupię właśnie taki moduł, który będzie mi sterował alarmem.
    Dzięki za pomoc ;)
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

10 Maj 2008, 07:48

Skoro raz działa jak powinien,a raz nie działa,to sprawdz wtyczkę przy module alarmu i przewody.Coś gdzieś jest luźne.Inna wersja zdarzeń,to taka,że w module alarmu jest zimny lut.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Rok produkcji: 2000

02 Cze 2009, 11:09

W tym przypadku wszystko wskazuje na to,ze alarm jest wadliwy. Naprawa pochłonie koszty nowego,wiec nie wiem czy opłaca sie w to inwestowac. Wnioskuje tak,po tym iz kierunkowskazy nie mrugaja podczas zbrojenie. Moja propozycja to ten alarm http://www.avde.pl/autoalarm-minicar-48 ... 38696.html
    sam taki posiadam i jestem bardzo zadowolony.

[ Dodano: Pią Cze 26, 2009 10:55 ]
    Witam po dłuzszej przerwie. I jak z alarm,udało si enaprawic?? Patrzyłes na jakies w tym sklepie avde.pl ??
    edek11
    Nowicjusz

Miejscowość: Polska