Alernatywa dla Audi A3 8P - sportowe zacięcie.

15 Wrz 2015, 20:25

20rafalo napisał(a):Audi A3 8P każdy kowalski odróżni z 50 metrów. Audi A3 robi taką furorę w wyglądzie jak Audi A5 - z daleka widać, że oryginalna sylwetka

hę? mówisz o tym garbie? Jak można było spier*** tak ładne auta jak A4 B8 i A5 Coupe - ale to jest gust.
A3 robi furorę? Oryginalna sylwetka? Zwykłe audi - więcej panienek ogląda się za moim Lexusem i kolegi Saabem 9-3 (niestety/stety mamy dziewczyny) :D Ale każdy ma swój gust gust :ok:
Pod firmą u mnie stoi A7, a po mieście jeździ BMW 6 Gran Coupe i jak myślisz, które bardziej się ludziom podoba - garbaty liftback czy sportowy sedan? :D

Ale od razu piszę, że szanuję gust ale nie pisz, że robi szał, bo nie robi - chcę tylko uświadomić, że za bardzo się uczepiłeś Audi bez względu na wszystko co piszemy :)

P.S. Z ciekawszych aut w sobotę po Biłgoraju (miasto ma tylko 28tys. mieszkańców) jeździł Mercedes w204 C63AMG, a codziennie widuje się Maserati GranTurismo

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

TO JEST SZAŁ
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

16 Wrz 2015, 08:22

dzida napisał(a):Zwykłe audi - więcej panienek ogląda się za moim Lexusem i kolegi Saabem 9-3 (niestety/stety mamy dziewczyny) :D Ale każdy ma swój gust gust

Panowie no to mamy dziewczyny o innym guście. Miałem trochę aut i A3 u niej ma 1 miejsce. Nawet znajomi komentują: Audi było fajne. Twój lexus nie obraź się - jest niezawodny, ma kilka udogodnień, ale z wyglądu to stara konstrukcja. Kiedyś japończycy nie mieli w ogóle gusty "europejskiego" Saab 9-3 ?- myślałem na nim kupując e46 - ale opinie w necie były mieszane. Wygląd przeciętny- nie wyróżnia się z tłumu.

Audi A3 w wersji z: - szyberdach czy panorama, xenony, pół skóry, czerwona s-line lub biała z czarnym dachem itd - w A3 w tej cenie jest sporo takich egzemplarzy -niestety z 2.0 ;/.
U fiata czy toyoty na próżno szukać takich wersji w tym segmencie. W tej cenie BMW 1 oraz e46 w cabrio dorównuje wyglądowi ;P. Jest jeszcze e90- ale z dobrym silnikiem to cena...
Wewnątrz Audi A4 B7 gorzej wygląda od A3 8P. A4 ma deskę jak w B6.
Panowie wygląd z zewnątrz + wewnątrz + dynamika jazdy składała się na to coś. Jednak w pewnym momencie awaryjność tego 2.0 mnie zniechęciła.
Może Accord dorównuje? - może jak bym pojeździł to bym się przekonał.
Są ładniejsze auta od A3. Jednak do 30tyś jest ciężko. Dlatego do Was napisałem i nadal proszę o przykłady...
20rafalo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 1987
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 3
Silnik: 2.0
Typ: Sedan/Limuzyna
0

16 Wrz 2015, 08:29

Aktualne E46 w środku fajnie spasowane, ładne. Ale na zewnątrz szału nie ma. No i trzeba by wsadzić 3l silnik żeby to się zbierało...
20rafalo
Nowicjusz

0

16 Wrz 2015, 11:16

Nie wiem czy jest sens dalej ciągnąć temat, skoro autor i tak wie lepiej i kupi Audi :o
Mimo wszystko do propozycji dorzucę Fiata Bravo, ale pewnie już był
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
0

16 Wrz 2015, 11:54

Hmm...
Już bardziej BMW1 bo Audi awaryjne. ;P
Od Bravo ładniejsza Alfa ;P Najlepiej giulietta ale cena ;P
20rafalo
Nowicjusz

0

16 Wrz 2015, 16:43

Giulietta to min 40k. Zawsze można poszukać 159 albo Brera :wink: chociaż na Brere znów za mało $ :/
mike
Moderator
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
    Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...

16 Wrz 2015, 16:48

Kup Focusa ST. Bedzie pan zadowolony :ok:
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
0

16 Wrz 2015, 20:42

O dziwo zgadzam się z kalikiem. Focus to dobre auto. Fajne właściwości jezdne, porządny silnik, wnętrze też dość fajnie wygląda. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

16 Wrz 2015, 21:25

Ja tylko wtrące kilka rzeczy, bo dla mnie to jest niejasne.. rozumiem że autor ma na uwadzę np taki egzemplarz Audi A3 8P?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Hmm co tu jest takiego cudownego środek jak w Audi TT z 2000 roku, kierownica zwykła nawet nie jest wielofunkcyjna..Audi ładne ale nic jakiegos nadzwyczaj cudownego..
Natomiast tutaj mamy Golfa VI 2,0 TDI 2010 rok...ponad 40 tys ale w sumie w stosunku do audi niewiele więcej..
[link do oferty na Allegro wygasł]

szczerze? pomijając silniki i to że auta obydwa mogą być po przygodach wolałbym sto razy dorzucić te kilka tys i brać golfa..nie dość że młodszy to lepiej wyposażony m.in ledy z tyłu, star-stop system, czujniki przód, tył, nawigacja, sensory deszczu, zmierzchu, no i wiadomo lepszy silnik bo ten nowy 2,0 tdi.. a sama prezencja nawet z zewnątrz moim zdaniem lepsza..

Nie mam pojęcia co jest takiego super w Audi A3 8P które jest autem już starym rodem z 2002/2003 roku..a dobrze wyposażony egzemplarz moim zdaniem tez nie jest do kupienia do 30 tys..tylko bardziej 40 ...
Dla mnie A3 i Golf to jeden pies...inne opakowanie i często golf będzie za podobne pieniądze wyposażony dużo lepiej, młodszy itd..

Jak dla mnie ciężko będzie znaleźć do 30 tys tak wyposażony jakikolwiek samochód z takimi różnymi dodatkami i to w dobrej mocnej wersji silnikowej.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000
0

16 Wrz 2015, 21:49

Nie ma co dalej ciągnąć tego tematu. Jeden fanatyk chce znów kupić 8p, drugi chce mu wcisnąć Golfa.Zamykam wątek.
Jeśli autor ma wobec tego jakieś "ale", zapraszam do mnie na PW z konkretnym/i powodami, czemu mógłbym ew otworzyć temat
mike
Moderator
Awatar użytkownika

0