REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Vogelmann napisał(a):dlatego szczerze mowiac moim faworytem jest alfa, ale tutaj rodzi sie pytanie czy jest to auto, na ktorym mozna polegac? mam na mysli jej awaryjnosc, co prawda slyszalem dobre opinie o tym modelu ale przed zakupem warto sie upewnic. z gory dziekuje za wszystkie rady i podpowiedzi
Vogelmann napisał(a):chcialbym, zeby koszty utrzymania byly rozsadne, a tutaj e60 raczej nie ma sie czym pochwalic
Vogelmann napisał(a):problem benzyniakow mnie nie dotyczy, gdyz na 100% biore diesla, pytanie tylko czy jtd czy jtdm bo widzialem takie dwa oznaczenia - ktory lepszy?
Vogelmann napisał(a):naprawde uwazacie ze Alfa jest gorsza od bmw? jesli tak to przemysle jeszcze ten zakup.
Vogelmann napisał(a):edit: Alfa 159 pali mniej od e60, a jesli awaryjnosc jest na podobnym poziomie to AR powinna byc tansza w utrzymaniu. zreszta tu juz nie chodzi o koszty, ale o czas poswiecony na odstawianie/odbieranie auta z warsztatu. poza tym mieszkam w Niemczech i naprawdy tutaj nie sa tak tanie jak w PL.
naprawde uwazacie ze Alfa jest gorsza od bmw?
Tutaj masz temat o niezawodnym 1.9 JTD, właściciele bardzo skarżą się na wtryski. Zobacz po postach co oni już zdążyli powymieniać w 6-ścio letnim legendarnym silniku 1.9 JTD.
dzida napisał(a):nie to co niezniszczalne i idealne dla każdego niezależnie od wymagań BMW
mike1735 napisał(a):Wcale nie jest, jednak porównywanie 159 z 5 E60 to tak, jakbyś porównywał Fiata Punto z Hondą Civic - to trochę inne klasy.
mike1735 napisał(a):A który diesel jest teraz pancernyCzasy niezniszczalnych silników wysokoprężnych dawno się skończyły, są tylko mniej i bardziej badziewne
Do autora - no coś Ty, alfa jest lepsza od BMW, przecież jest złożona z fiatoskich części owianych już legendarną sławą trwałości i niezawodności.
dzida napisał(a):no ja przecież nie piszę, że się sypie ale widać, że za bardzo koloryzujecie te beemki, pchając w każdy tematbo jak ja napiszę co jest nie tak to i tak skwitujecie "nie wiem gdzieś to wyczytał" to po co mam się produkować jak z fanatykiem nie wygram?
Jakbym miał nie psujące się auto to kupiłbym Hondę albo Lexa w zależności od tego czy FWD czy RWD premium, bo BMW pod względem trwałości wciąż jest za nimi - proste