ALFA MITO - KOBIETA PROSI O RADE

17 Kwi 2012, 23:20

Witam
Bardzo podoba mi się wlaśnie ten model Alfy. Planuje jego zakup.Świetnie mi sie jeździło na jezdzie próbnej... Bedzie to mój pierwszy samochód. Chciałabym oczywiscie kupic używany. Jeździłam po auto-komisach i natchnełam się na model 1.4 benzyna przejechane 80km (ktos go wygrał i wstawił do komisu) rok 2011 (grudzien). Wyposazenie: ABS, el. szyby, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer - PODSTAWOWE. Gwarancja 23 miesiace.
Tak jak czytacie brak klimatyzacji - czy jest bardzo potrzebna Waszym zdaniem?? Trudniej jest później takie auto sprzedac???

Cena tego samochodu 39 tys po negocjacji zeszli do 35tys moze uda sie za 33 tys.... ale jak myślicie opłaca się?????? Czy lepiej dołożyć kupić np. starsza z 2009/2010 r. ale z lepszym wyposazeniem???

Prosze o porade......... Pzdr
martus2302
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 03 2012

05 Sty 2013, 12:54

Skoro ktoś go wstawił do komisu po tak krótkim okresie użytkowania i tak małej liczbie przejechanych kilometrów i jeszcze wersja bez klimatyzacji -to coś tu jest podejrzane...
Kredyty samochodowe i nie tylko -zobacz na stronie !
netman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat

08 Sty 2013, 22:44

Wydaje mi się jakiś wałek w tym samochodzie, mógł być od razu po kupnie skasowany. I uwierz mi kupisz bez klimy będziesz zawiedziona, najgorzej w lecie, zamiast wyjść z samochodu "świeżym" To będzie się spoconym. I nie patrz na przebieg bo przebieg można zawsze zmienić.
IPman
Początkujący

Auto: Maserati 3200GT
Silnik: 3,2 368KM
Paliwo: Inne

08 Sty 2013, 22:55

Ja jestem ciekaw ile jest z tą wygraną prawdy... Nie ukrywam że chętnie bym obmacał ten samochód jak sprawa wygląda... ciekaw jestem też jak długo tam już stoi...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

21 Lut 2013, 08:09

To że ktos szybko wstawił auto do komisu to nie zzwracaj na to uwagi ponieważ każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby a tym bardziej że może z tą wygraną to prawda i auto nie było mu potrzebne.
Umów się w komisie na wizyte w ASO i będziesz pewniejsza zakupu.

Co do klimy to też zależy od upodobań ja np: nie używam klimy bo jestem uczulony ale moi znajomi nie wyobrażaja sobie auta bez zimnego nawiewu.
Jeżeli Tobie to nie przeszkadza kup auto ale na konto braku klimy negcjuj cenę, tak jak przyszli kupcy przy odsprzedaży będą negcjować z Tobą.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus LC Yellow Edition
    W połowie 2018 roku Lexus wprowadził do europejskiej oferty model LC w wersji Yellow Edition. Nadwozie samochodu pomalowano jaskrawym, żółtym lakierem Vibrant Flare Yellow. Ta sama kolorystyka zagościła również ...