Alfa Romeo 156 1.8 ts 140km - Witam mam problem po odpaleniu silnik pracuje ok .Gdy temperatura silnika wzrośnie po dodaniu gazu gdy obroty spadają w dół zaczyna klekotać przez chwilę co to jest może ktoś pomoże?
Bardzo często ten problem dopada silnika TS niestety. Ma bardzo wrażliwą pompę olejową i niestety często się zdarza że przycierają się panewki, sprawdź
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Sprawdziłem panewki wymieniłem korbowe i główne wydaje się że problem znikną lecz teraz na zimnym jest ok a po rozgrzaniu od 70stopni zaczyna się klekot wydaje mi się że to nie panewka brzmi trochę jakby inaczej i dlaczego tylko na rozgrzanym to słychać?
Uwaga na duże samochody ciężarowe (TIR’y) Duże samochody ciężarowe, potocznie zwane TIR-ami, można bardzo często spotkać na polskich drogach, nawet tych przebiegających przez miasto. W pobliżu tego rodzaju pojazdów, ze względu na ich rozmiary i masę oraz ograniczone ...
Spotkanie z autobusem lub tramwajem - jak się zachować na drodze? Nieodłącznym elementem ruchu w miastach są pojazdy komunikacji miejskiej. Kierowca musi pamiętać, że choć tramwaj najczęściej ma pierwszeństwo, to od tej zasady jest kilka wyjątków. W pobliżu przystanków trzeba ...
Da się go sprawdzić po odkreceniu osłony rozrządu ? Bo wydaje mi się że to wariator gdyż klekot dochodzi jakby od strony paska rozrządu i na zimnym juz też go słychać tylko słabiej niż przy 2000obr.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.