Alfa Romeo 145 czy Opel Astra I - Co lepsze?

09 Maj 2008, 22:50

Alfa Romeo 145 czy Opel Astra I? Co o nich sądzicie, proszę o jakieś rady w szczególności dotyczące alfy. Pozdrawiam
kaemo
Nowicjusz

10 Maj 2008, 00:10

zdecydowanie astra- mniej awaryjna a czesci tansze i bardziej dostepne
alfy są zbyt tanie zeby byly dobre
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Maj 2008, 07:57

Astra jak już powiedział kolega mniej awaryjna.
astro007
Aktywny

10 Maj 2008, 12:05

Mój znajomy pracował kilka lat w serwisie alfy. Powiedział mi jedno: wszystko, tylko nie alfa. Bardzo psujne auto.
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

10 Maj 2008, 12:29

kubik napisał(a):Mój znajomy pracował kilka lat w serwisie alfy. Powiedział mi jedno: wszystko, tylko nie alfa. Bardzo psujne auto.
współczuje koledze, że musiał przebywać w towarzystwie alf.
Chociaż nowe alfy są nawet ładne- ale to tyle

O astrze I slyszalem juz wiele dobrego.
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Maj 2008, 06:43

mam w domu numer auto swiata w ktorym opisana jest dokladnie alfa 145 i wszystko co sie psuje.
omijaj ja lepiej tyle ci powiem.
silniki mocne i dynamiczne ale elektronika fatalna. poza tym zawieszenie w tym modelu szybko sie sypie na polskich drogach.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na wygląd zewnętrzny samochodu?
    Stylistykę samochodu kreują nie tylko względy estetyczne, ale i cała długa lista czynników wpływających na nasz portfel i bezpieczeństwo. Popularność samochodu w bardzo dużej mierze zależy od jego wyglądu. Stylistyka ...

28 Maj 2008, 21:32

Alfa
o tak alfa
automaniak100
Początkujący

Miejscowość: Kościerzyna

29 Maj 2008, 21:00

stasiowski121 napisał(a):mam w domu numer auto swiata w ktorym opisana jest dokladnie alfa 145 i wszystko co sie psuje.

Dobrze, że ja nie kierowałem się Auto Światem przy kupnie samochodu :lol:
Mam Alfę i sobię chwalę
red_p
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

31 Maj 2008, 23:38

Miałem okazję użytkować taką Alfę i to z silnikiem typu Boxer.Auto dobrze się prowadzi ,dobrze trzyma się drogi.Jest ono paliwożerne a serwis drogi.Ma sportową nutkę.Nic się zbytnio nie psuło.Wersje bodajże po 96 roku zastąpiono mniej awaryjnymi silnikami typu Twin Spark.
Byku
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: PL

01 Cze 2008, 09:23

z tych dwóch wybrałbym astre ale za p[odobną cene można kupić inne samochody np golfa albo civica bądź też niewiele droższą almere -jestem zwolennikiem japończyków
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

22 Gru 2009, 11:24

Alfa awaryjna? ciekawe... Trzy lata jeżdzę już 145 i jakoś nie zauważyłem... Chcesz mieć ciekawe, niestandardowe auto, które przyjemnie się prowadzi, kup alfę. Chcesz mieć tyłkowóz, jakich setki jeżdzą na ulicach, kup Astre. Prosty wybór.
Opinie o drogim serwisie 145 to bzdury. Jedna uwaga jest taka, ze o alfę trzeba po prostu dbać. Nie jest to trudne. Nie piłować zimnego silnika, dbać o poziom oleju i wymieniać co trzeba w terminie. I auto jeżdzi pięknie.
Giancarlo
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

22 Gru 2009, 12:00

co ty dajesz , twin spark to jest jezdzaca padaczka, kazdy kto twierdzi ze alfy sa ok, zwyczajnie koloryzuje zeby nie wyjsc na pacana ze kupil takiego grata pomimo licznych ostrzezen, jak to sie niby dzieje ze wszyscy narzekaja na alfy i nawet w rankinkach --> http://moto.wp.pl/gid,11796372,title,Na ... jecie.html najbardziej awaryjnych samochodow ma 3 miejsce a pojawiaja sie jakies perelki co sie wogole nie psuja?? to chyba wlasciciel takiej perelki nie jezdzil mercedesem albo japonskim samochodem i moze niewie ze 3-4 wizyty w warsztacie na miesiac to niejest norma;)

Byku napisał(a):Miałem okazję użytkować taką Alfę i to z silnikiem typu Boxer.Auto dobrze się prowadzi ,dobrze trzyma się drogi.Jest ono paliwożerne a serwis drogi.Ma sportową nutkę.Nic się zbytnio nie psuło.Wersje bodajże po 96 roku zastąpiono mniej awaryjnymi silnikami typu Twin Spark.

[ Dodano: Wto Gru 22, 2009 12:03 ]
a do autora postu: uwazaj ogolnie na europejskie samochody, jest latwo je "naprostowac" po kolizji i odpicowac na rozne sposoby bo czesci sa tanie i dostepne, dlatego nie zdziw sie jak kupisz astre z nastukanymi 300 tysiacami zamiast deklarowanych 150, japonskich handlarze sie boja bo czesci sa do nich drogie wiec nie picuja ich tak czesto, dlatego ostrzegam wszystkich aby sie zastanowili 100 razy zanim to kupia lub zasiegneli rady ludzi ktorzy maja sprzet zdolny wykazac usterki pojazdu
halsky11

22 Gru 2009, 12:23

Archeologia się na forum szerzy...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback