Alfa romeo 146

17 Paź 2010, 11:16

Witam.

Proszę was o opinie na temat tego samochódu. Chodzi mi o awaryjność prowadzenie, możecie też pisać o wyglądzie, spalanie, ceny części. WSZYSTKO!
Najbardziej interesują mnie opinie na temat 1,9JTD z 2001.

Pozdrawiam
suckert
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

23 Paź 2010, 22:28

Silniki JTD są raczej bezproblemowe, ale należy sie z nimi dobrze obchodzić :smile:
O tym modelu alfy nie słyszałem za wiele, poszukaj może na auto centrum
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

24 Paź 2010, 08:49

Jedynie te auta z silnikami JTD są sensowne,naturalnie jeśli silnik nie jest zużyty!Benzyna tylko, jest godna odrzucenia z marszu.Poza tym, te modele okupują ostatnie miejsca w rankingach niezawodności,przez awaryjne egzemplarze benzynowe, w głównej mierze.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Sty 2011, 20:18

Witam.
Na wstępie przywitam się.

Co do tego modelu, to można śmiało polecić z tym silnikiem.
Auto posiada płytę podłogową wspólną z Fiatami Bravo/brava/marea. Silnik najlepszy w swojej klasie, obecnie jego rozwinięcie napędza wszystkie możliwe samochody z grupy Fiata. Jest również montowany w Oplu i Saabie. W nich ma moc już 120 HP.
Głównie uwagę należy zwrócić na stan turbiny, czy nie ma nadmiernych wycieków. Zapocenie może być, oraz stanu koła dwu masowego i sprzęgła. Z elementów zawieszenia drogie są tylko przednie amortyzatory. Reszta spoko, jak w Fiacie marea.
Spalanie przy spokojnej jeździe około 5-6l/100km w trasie. Przy max. bucie nigdy nie przekroczyłem 9l/100km. Ogólnie auto godne polecenia.

Pozdrawiam. :wink:
pablogarage
Nowicjusz

Miejscowość: z pablogarage.pl
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...