Alfa Romeo 147 - ocena

24 Cze 2009, 20:10

Witam wszystkich,
Proszę o opinie AR147, co wam sie nie podoba, co jest nie tak itd.
Jeśli ktoś jest ze Żmigród (woj. dolnośląskie) i pokusiłby sie o bliższe obejrzenie samochodu byłbym niezmiernie wdzięczny.
Link do auta : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
hubercik
Nowicjusz

25 Cze 2009, 19:53

Alfa Romeo 147 to samochód na 3+(według dwoch niezależnych od siebie żródeł.Polecane silniki to:1.9 l Diesel oraz 2.l benzyna.Lista usterek:Duże zużycie oleju przez silniki benzynowe,,usterki przekładni selespeed,uszkodzenia wariatora,awarie elektryki silnika oraz wyposażenia wnętrza,nietrwałe laczniki stabilizatora,usterkowe przednie wahacze,awarie sterowników oraz czujników,kiepsko wykonane oraz zmontowane elementy wnętrza,sporo kosztownych awarii Rewelacyjne własnosci jezdne,,udane jednostki JTD.Raport DEKRY?!6-7 letnie na 80 -tym miejscu 11,1 %samochodow z poważnymi usterkami,zwycięzca TOYOTA RAV 4 3.6%.AUDI A3 niewiele lepiej bo 10.3 % :shock: Tak, tak! :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Sty 2011, 21:56

PhantomASA1 napisał(a):Alfa Romeo 147 to samochód na 3+(według dwoch niezależnych od siebie żródeł.Polecane silniki to:1.9 l Diesel oraz 2.l benzyna.Lista usterek:Duże zużycie oleju przez silniki benzynowe,,usterki przekładni selespeed,uszkodzenia wariatora,awarie elektryki silnika oraz wyposażenia wnętrza,nietrwałe laczniki stabilizatora,usterkowe przednie wahacze,awarie sterowników oraz czujników,kiepsko wykonane oraz zmontowane elementy wnętrza,sporo kosztownych awarii Rewelacyjne własnosci jezdne,,udane jednostki JTD.Raport DEKRY?!6-7 letnie na 80 -tym miejscu 11,1 %samochodow z poważnymi usterkami,zwycięzca TOYOTA RAV 4 3.6%.AUDI A3 niewiele lepiej bo 10.3 % :shock: Tak, tak! :!:

Nie zamieniłbym swojej 147 na zadnego klepaka typu audi czy toyota
alfa on
Nowicjusz

Miejscowość: Opole

27 Lut 2011, 20:05

ja kupiłem alfunie 147 w 1.6 silnikiem o mocy 105 KM jestem zadowolony z zakupu co do wahaczy to mój brat ma passata z 2002 roku i często wymienia wahacze zdarza się to nawet vw to zależy od naszych dróg gdzie kto mieszka wiec Życzę wszystkim miłośnikom alfy szerokiej drogi:):)
Kamil
Kamil_R_
Nowicjusz

Miejscowość: bełchatów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy kierowca może używać świateł awaryjnych?
    W jakich okolicznościach kierowca może używać świateł awaryjnych: postój z powodu uszkodzenia pojazdu lub wypadku. Włączanie tych świateł, gdy chcemy zatrzymać się w miejscu niedozwolonym jest niezgodne z obowiązującymi ...