REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Trafimow napisał(a):witam.
zastanawiam się nad kupnem auta i spośród wielu upatrzyłem sobie te dwa modele. Alfa jest lepiej wyposażona(skóra, nawigacja, kierownica wielofunkcyjna) ale naczytałem się dużo o wadliwym zawieszeniu i potem duże koszty naprawy są a z kolei z seatem nie ma tylu problemów. Interesuje mnie diesel 1.9 110KM do 15000zł. Nie wiem co wybrać bo Alfa kusi wyposażeniem. Myślałem także nad Seatem Leonem I ale niestety jest droższy
Jasiek90 napisał(a):Ma gorszy silnik JTD vs TDI pojedynek zdecydowanie na korzyść silnika Alfy
Jasiek90 napisał(a):Alfa też lepiej się prowadzi(choć kosztem mniejszej trwałości zawieszenia), jest lepiej wykończona.
Jasiek90 napisał(a):Dla mnie wybór jest prosty tym bardziej, że Toldeo jest przeceniany na rynku wtórnym.
milutki5 napisał(a):Jasiek90 napisał(a):Ma gorszy silnik JTD vs TDI pojedynek zdecydowanie na korzyść silnika Alfy
Nie żartuj,chyba ze myslisz o nowym JTD od 2004r.
Jasiek90 napisał(a):Z roli komfortowego, ekonomicznego, bezpiecznego środka transportu wywiązuje się przeciętnie na tle rywali z klasy a kosztuje ponadprzeciętnie dużo.
Jasiek90 napisał(a):JTD nawet z 2000r jest lepszą konstrukcja niż TDI