Alfa Romeo 147

28 Kwi 2012, 20:05

Witam
Ostatnio rzucila mi sie w oczy Alfa Romeo 147. Chcialbym sobie taka kupic silnik 1.9 disel 140 lub 150 km. No i tu pojawia sie moje pytanie czy ktos z was mial z tym samochodem do czynienia i czy to prawda, ze Alfy sa tak awaryjne?
mrbrak
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

28 Kwi 2012, 20:54

ja śmigam takim autem. 1.9 diesel tylko w słabszej wersji. silnik zupełnie bezawaryjny. zawieszenie trochę delikatne jak na polskie drogi, z tym, że ja jeżdżę na niskoprofilowych oponach i myślę, iż przez to wymieniałem pół oś. tak to autko zupełnie bezproblemowe, a jeżdżę już ponad rok. Pozdrawiam Bartek
sikor9050
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

28 Kwi 2012, 22:23

to jeszcze jakbys mogl mi napisac mniej wiecej roczny koszt utrzymania i ile jezdzisz rocznie km
mrbrak
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Kwi 2012, 12:39

rocznie jeżdżę 15 tys kilometrów. a kosztom nie przyglądałem się szczególnie. silnik pali mi 6-6,5 litra na 100. wymiana oleju z kompletem filtrów kosztuje mnie ok 300-400 zł.
sikor9050
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

29 Kwi 2012, 13:39

Nie chce zakładać nowego tematu a ten jest w miarę podobny. Czy po takie auto warto wybrać się za granicę : [link do oferty na Allegro wygasł]

Jestem zdecydowany na alfę 159 obojętne czy to będzie sedan czy kombi i mam przeznaczone na nie około 30 tyś. Czy za granicą dostanę to auto sporo taniej, albo czy będzie z lepszym wyposażeniem ? Bo jak wyjdzie mi po opłatach i sprowadzeniu na to samo jakbym kupił w Polsce to nie ma sensu jechać. Po prostu boję się aut kupowanych w Polsce - albo połowa bitych albo po 300 tyś zmniejszone przebiegi
doktor1986
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

29 Kwi 2012, 14:09

Taniej? Chyba żartujesz. Przeciętna cena takiego samochodu z takim wyposażeniem i silnikiem we Włoszech czy Niemczech to 40 - 45 tysięcy. 159 za 30k to duże ryzyko wdepnięcia na minę. Poszukaj samochód na alfaholikach.pl jeden z forumowiczów sprzedaję własnie 159
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Lub skontaktuj się z http://www.superalfa.pl/index2.php lub http://www.alfateam.pl/samochody/1/1/1/ Na alfaholikach czy bezwypadkowe.net mają dobre opinie.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Mercedes GLS - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Oznaczenie GLS pojawiło się w 2015 roku wraz z faceliftingiem drugiej generacji tego modelu, która funkcjonuje na rynku od 2012 roku. Ceny najtańszej odmiany niemieckiego auta zaczynają się zgodnie z cennikiem od 374 ...

20 Cze 2012, 07:29

witam,
chyba mam ten sam problem.tez mam niskoprofilowe opony,zaczelo strasznie walic i lekko mnie sciagac wiec wymienilem koncowki drazkow ale po wymianie nadal to samo.
jakie koszta sa tej poloski+wymiana?

pozdrawiam
boski
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 10 1971
Auto: alfa romeo 147