Alfa romeo 147 - wszystko co powinienem wiedziec

28 Maj 2010, 23:00

Witam!
Zastanawiam się nad kupnem :
- Alfa Romeo 147 110-115km w dieslu

Mozecie coś mi o niej powiedzieć?
Co się najszybciej psuje, ile kosztują naprawy czy samochód się bardzo sypie czy jest wytrzymały?
Jak komfort jazdy?
Jak ze sprzedażą tego auta później?

Proszę mi powiedzieć wszystko co powinienem wiedzieć, i czego się spodziewać po aucie.
Z góry dziękuje za fachowa pomoc ;)
ilovetechno
Nowicjusz

Miejscowość: Swietokrzyskie

31 Maj 2010, 19:17

wg mnie solidny, mozesz czuc sie przytłoczony wnętrzem z początku. Powinno ci sie spodobac. Jezeli kupujesz te wersje ktora mam w opisie przygotuj sie na spore przyspieszenie, drogie opony, i szybkie zużywanie się zawieszenia. Najlepiej się przejedź zanim kupisz. Slyszalem ze solidnosc zalezy od egzemplarza ale juz trzy trafilem w takim wypadku.:)

Słabym punktem jest CD. Naglosnienie Bose o ile bedzie robi wrazenie, ale laser w cd-romie na wybojach skacze i przerywa. Często nie czyta płyt nagrywanych w domu. Jest problem z czytaniem płyt rosyjskich. Kup wersję ze sterowaniem radiem z kierownicy.

Jak chodzi o spalanie to masz 5-7 litrow wiecej sie nie zdarzylo nawet na autostradach, zreszta na wyswietlaczu bedziesz mial napisane.

Jak słabo cofasz to bedziesz mial problemy bo przez tylna szybe slabo widac:) ale kazdy kierowca jak pol roku jezdzi to traci ten problem.

Czesto przepalaja się żarówki h7, i ciezko sie je wklada. Duzo rzadziej niz w innych samochodach mialem problemy z elektronika. Moge pochwalic przewozenie paczek. Wiozłem telewizor 52", do focusa pudlo nie weszlo, tutaj nie bylo problemu.

Jednak najbardziej bedziesz zadowolony ze stylu tego samochodu:)

[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 19:22 ]
Jak lubisz szybko wchodzić w zakręty to ci sie spodoba. Z tej klasy ani focus ani golf tak dobrze sie w nich nie trzyma. Przynajmniej według mnie)
Bartol3
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

03 Cze 2010, 21:59

Jeśli kupisz jakiego trupa to będziesz płakał... Jak inni, że się sypie itd.
Ale jeśli kupisz zadbaną belle będziesz o nią dbał to ona odwdzięczy Ci się tym czego pragniesz.
Servis Alfy trochę drogi no i części...
Auto bez wątpienia z duszą i charakterem... To nie jest idealny niemiec i komputerowy japończyk... To auto żyje i to czuć! :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
    Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...