Alfa Romeo 156 1,9JTD

04 Lut 2007, 17:24

Mam zamiar kupić ten model auta ale potrzebuję informacji od użytkowników o silniku jak się zachowuje w naszych warunkach jak długo mogę liczyć na brak rdzy w nadwoziu oraz ogólnie co o nim myślicie?
Heniek
hengierczak
Nowicjusz

Miejscowość: wałcz

05 Lut 2007, 11:15

witam
z tego co się orientuje , silniki są na wysokim poziomie , ja natomiast obawiał bym się zawieszenia .
Kolega miał to autko (silnik 2,0 ) i co chwile auto stało z problemami zawiechy w warsztacie .
to amorty , to końcówki , po pół roku pozbył się autka.
dlatego ja odradzam od tego modelu ,
P.S. Wygląd pierwsza klasa.
M.F.G.
Ryba
v-ride
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Paź 2007, 10:22

Witam! silniki jtd sa bardzo chwalone za dynamike kulture pracy i niezawodnosc, oczywiscie jelsli byly odpowiednio eksploatowane. Jesli chodzi o zabezpiezenie antykorozyjne to alfa jest dobrze zabezpieczona, blachy sa w ocynku,zarowno 147 jakm i 156,166, nie wiem jak poprzednie modele alf ale 145 i 146 podobno takze. Uwazac trzeba tylko na to zeby auto nie bylo bite. Zawieszenie daje mnostwo frajdy z jazdy, niestety jest delikatne jak wszystko na nasze drogi o europejskim standardzie, ale czy az tak slabe jak pisal kolega to nie powiedzialbym, aczkolwiek nie neguje tego... ja mam alfe romeo 156 z 1999r, poj 1,6 benz, przebieg 171 000 i poki co nie narzekam, autko smiga,swietnie sie prowadzi, swietne hamulce,mmze czasem troche w miescie wiecej spali ale nie odbiega od normy... a i nie wierz w te bajki o zawodnosci... jak sie dba tak sie ma! jwsli trafi Ci sie zadbany i utrzymany ewgzemplarz to goraco polecam! jak sie zdecydujesz to daj znac jak sie sprawuje alfka, pozdro!
adolf156
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault Clio 1,2 Energy TCe o mocy 120 KM
    Samochód Renault Clio wyposażony jest standardowo w silnik benzynowy o pojemności 1,2 litra o mocy 120 KM. W tym przypadku średnie spalanie według danych producenta wynosi 5,3 litra na 100 km, a przyspieszenie do "setki" ...