Alfa romeo 156 auto za ok 15tys zł

12 Paź 2008, 16:15

jakie macie opinie na temat alfy romeo 156?
szukam samochodu na długie lata za około 15 000 zł
samóchód powinien być sedanem, oszczędny, bezawaryjny, tani, silnik mysle ze max do 2l ponieważ chce mało płacić oc, jednak moze sie skusze na większą pojemność
z mocnym silnikiem, ale oszczędnym (diesel/benzyna jeszcze nie wiem)
powinien mieć zapas mocy, oraz zeby mozna bylo bez stresu wyprzedzać, średnie spalanie ok 10l
ma być przestronny, funkcjonalny, praktyczny, wygodny, cichy, szybki, dynamiczny, dobrze wybierać nierówności oraz ładny
z wyposażenia wystarczy zeby miał klime manualną, 2 el szyby, el lusterka, abs i przynajmniej 2 poduszki oraz centralny zamek i wspomaganie
co sądzicie o tych autach? jakie inne mozecie mi polecić, będę wdzięczny, chciałbym wybrać najlepsze auto za tą kwote, do ok 15tys zł
podajcie mi auta które spełniają moje wymagania, rozumiem ze auta 10-15letnie nie będą bezawaryjne i tanie w serwisie ale nie chce kupować SEICENTO bądź pandy a poluje na klase średnią niższą, średnią, średniąwyższą a najważniejsze dla mnie jest przyjemność prowadzenia, dynamika oraz komfort i wyciszenie (lubie jezdzic w ciszy) któe auto jest najbardziej komfortowe?
moje propozycje: (podajcie swoje i najlepszy wybór dla mnie)

a oto te które najbardziej mi sie podobają od najlepszego:
alfa romeo 156
audi a4
vw passat b5
volvo s40
peugot 406
mercedes C
ford mondeo mk2
renault laguna
bmw 3

pozdro
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus RX L - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Model RX dwie dekady temu zainicjował zupełnie nowy segment luksusowych SUV-ów i od tej pory jest jednym z najpopularniejszych modeli Lexusa na całym świecie. Jego najnowsza generacja w odmianie L jest o 11 cm dłuższa ...