Alfa Romeo 156- czy warto?

02 Lip 2009, 21:48

Witam wszystkich na forum a zarazem proszę o poradę w sprawie kupna tego oto samochodu: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Nie znam się za bardzo na samochodach, dlatego chciałbym sprawdzić te auto u jakiegoś mechanika przed kupnem, ale proszę was o poradę, czy warto w ogóle kupować alfę romeo. Istotne jest to, że ma mały przebieg, ale była ona jeżdżona na polskich drogach, więc nie wiem... Co sądzicie?
Trzaskowski14
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

02 Lip 2009, 22:00

Jak auto ma na prawdę taki przebieg, nie było bite (przynajmniej za bardzo bo wiadomo że stłuczka wszędzie się może zdarzyć) to warto kupić. Mechanik to podstawowa sprawa, powinien sprawdzić silnik, stan turbiny i stan zawieszenia. Zależnie jak kto auto traktował, Alfą nie można jeździć po byle czym, w sumie nasze wszystkie drogi są byle czym.. ale wiesz o co mi chodzi :). Napisz jakim funduszem dysponujesz, w każdym bądź razie powinieneś szukać Alfy po 2002 r. czyli po FL wnętrza, starszych nie kupuj.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

03 Lip 2009, 20:48

Mam 19 500zł do wydania. Właśnie znalazłem ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Dogadam się ze sprzedawcą i sprawdzę sobie ten samochód na zaufanej stacji diagnostycznej. Myślę, że jednak Golf będzie lepszym wyborem, o ile okaże się warty kupna.
Trzaskowski14
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

03 Lip 2009, 20:55

tia, Golf z Niemiec, diesel, 10 lat i 160 tys km na liczniku,
hmm, na pewno
Alfa też ma przebieg ...
do tego dyskusyjne wnętrze, no, ale jak ci się takie podoba, ale i tak podobno sprzedany
tomek84
Początkujący

Miejscowość: kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Te samochody są najbardziej trwałe
    Trwałość samochodu ma znaczenie zarówno dla tych kierowców, którzy kupują samochód raz na wiele lat, jak i dla tych, którzy rozglądają się za dobrym autem używanym. Amerykański portal zajmujący ...