Alfa Romeo 156 jako 1st auto

15 Cze 2007, 14:40

Czesc.
Jestem w Anglii i zarabiam na swoje pierwsze auto. Na oku mam Alfe 156. Te auto zajeb.... wyglada i jest niedrogie. Co myslicie o tym samochodzie? Czy warto je kupic np. rocznik 1999 za 15.000zl.
eR
Nowicjusz

Auto: nie mam

15 Cze 2007, 16:55

Jeździłem takim autem z silnikiem 1.9 JTD. Auto jest niedrogie, ale ma duże wydatki na eksploatację auta i części zamiennych. Alfa jest fajna. Można Alfą pojeździć przyjemnie.

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

19 Cze 2007, 14:48

Droga w eksploatacji. Czyli co? Duzo pali? A czesci zamienne to chyba tak czesto sie nie wymienia :? nie znam sie generalnie na tym.

A jakie auto bys mi polecil tak do 20.000 zl?
Podoba mi sie tez Renault Megane Coupe i BMW 320i. Co sadzisz o tych autach? Sa tansze w ekspl. niz alfa 156?
eR
Nowicjusz

Auto: nie mam

19 Cze 2007, 14:49

Z tego co słyszałem to Alfy są bardzo temperamentalne, wymagają dużo troski i lubią się psuć, poza tym że są fajnymi autkami z naprawdę sportowym zacięciem.
DFireCrow

19 Cze 2007, 15:46

:D :lol: W końcu są Włoszkami - to i temperamentne...wymagają jednak kręcenia na wyższe obroty, żeby uzyskać moment obrotowy.
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

19 Cze 2007, 17:13

mysle ze za to dobra cena za alfe 156,kwestia w jakim jest stanie te autko.przebieg,zawieszenie,praca silnika.pozdrawiam. :)
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XVII Moto-Piknik i Otwarty Puchar Polski WST / relacja
    "XVII Moto-Piknik za nami. Sobotnie opady deszczu nie nastrajały optymistycznie, jednak w niedzielę pogoda okazała się łaskawa. Dziękujemy wszystkim zawodnikom, kibicom i osobom które wspierają nas za dzielne towarzyszenie ...

19 Cze 2007, 18:39

na temat alfy moge powiedziec tyle ze jak sprawdzamy silnik to najlepiej na 5biegu, jesli zamknie sie obrotomierz tzn ze jest wszystko ok!
zabaco
Nowicjusz