Alfa Romeo 156 - o co chodzi z tą furą?

22 Sty 2011, 20:32

Witam!

Szukając sobie niedrogiego samochodu często natrafiam na w miarę młode modele Alfa Romeo 156, ze znośnymi przebiegami i wyposażeniem.

Czy ktoś mi powie dlaczego niska cena dla tego modelu to raczej standard? Czytałem opinie w internecie i negatywne równoważą się z tymi pozytywnymi...

Inwestować w taką Alfę na 1.9 diesel?
aleksander1
Nowicjusz

Miejscowość: Gandawa

22 Sty 2011, 20:48

Jeśli trafisz na to auto ze znośnym przebiegiem,z silnikiem JTD to nawet się nie zastanawiaj :!: Chodzi z tymi autami o to,że te z silnikami benzynowymi zepsuły reputację tym autom,ty jednak chcesz Diesla.Osobiście nie miałbym żadnych obiekcji by kupić to auto,dlatego,że lubię o swe auta dbać,jeśli ty też,to korzystaj z niskich cen,ale?!Lepiej dać więcej za młodsze i w lepszym stanie.Jeśli zapytasz ,dowiesz się wszystkiego o tym aucie :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Sty 2011, 20:57

Alfy to piękne auta. Jak szukasz diesla to tylko jtd-bardzo dobre silniki. Jeżeli będziesz dbał o auto to odwdzięczy się niezawodnością. A jeśli coś by się zepsuło -części są tanie.
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

22 Sty 2011, 21:30

Bo niestety poprzez stereotypy że to awaryjne auta sporo traca na wartości. Znam kilka z silnikami 1,9 lub 2,4 JTD co praktycznie bezawaryjnie przejechały po 300 tys.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

23 Sty 2011, 10:00

Benzyniaczki też nie są złe,tylko trzeba wiedzieć,które mijać z daleka a prawdę mówiąc jest więcej wersji udanych jak przysparzających kłopoty.Ogólnie rzecz biorąc A156 to niezłe auto.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Sty 2011, 14:21

nie zapominajmy że alfy mają bardzo kiepskie zawieszenie praktycznie nie nadające się na polskie drogi po zimie(czyli to co mamy teraz :sad: )
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

23 Sty 2011, 14:28

Auta, które się sypią, dużo i szybko tracą na wartości, proste jak budowa cepa.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Sty 2011, 17:10

Tak racja,Paski też się sypią i Beemki,zapomniałem napisać.Zawieszenia podobnie wytrzymują,przynajmniej mój znajomy z ASO MB najbardziej narzekał w swym BMW na trwałość zawieszenia,dlatego się pozbył tego auta :!: No więc A156 ,to nic nie gorsze auto od niemieckich aut,tylko właściciele Szwabów zazdroszczą stylistyki ,oraz tego,że ta marka nie ma spapranej opinii przez Łysoli w dresach! Taki A 156 trzyma się z daleka!Do BMW może wsiąść byle jaka Łajza,do A156 nie wsiądzie za nic w świecie,bo to auta dla ludzi ,którzy posiadają poczucie smaku :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Sty 2011, 17:59

hehe. a u mnie w mieście swego czasu deresy lansowali się w 156
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

23 Sty 2011, 18:02

Widac trafiły sie dresy co mieli dobry gust.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok