No wiesz, porobiłem co miałem porobić, mam samochód doprowadzony prawie do perfekcji, utrzymana buda, a i osprzęt powymieniany więc zapewne długo się nim nacieszę ja, albo następny właściciel.
Mówisz, że brak komfortu..no zależy do czego porównywać, ale ja na to nie narzekam, jeśli zawieszenie jest utrzymane w dobrym stanie, a u mnie jest (włożone było w nie około 3tyś - przód i tył) to na komfort nie ma co narzekać, plastiki nie skrzypią, wygodne skórzane siedzenia. Zawieszenie bardzo dobrze zbiera zakręty i aż korci aby pokonywać zakręty z większą prędkością (pakiet Ti - lekko obniżone zawieszenie).
Jeśli chodzi o przyspieszenie to też jest całkiem ok, chciałem kupić 2.4 20V, ale trafił się 1.9 po CHIPie i dynamika jest zadowalająca, zbiera się z samego dołu, a do tego spalanie w granicach 4.5 l/100km przy emeryckiej jeździe do 6.7 l/100km przy dynamicznej (więcej średniego nie widziałem) - czy jakiekolwiek BMW osiągnie taki wynik? Do tego buda ważąca zaledwie 1300kg więc łatwo go rozbujać.
Są gusta i guściki, ja nic złego nie powiem na Alfę bo pomimo pewnych niedociągnięć (każdy samochód ma jakieś minusy) to jestem z niego w 100%, a wszystko nadrabia design zarówno wnętrza jak i na zewnątrz w poliftowej.
Zmieniłbym go chętnie teraz na coś nowszego, ale sprzedając go teraz po włożeniu takich pieniędzy zrobiłbym komuś po prostu prezent więc jeszcze trochę nim pojeżdżę. A następnym samochodem będzie właśnie albo Alfa 159 albo...BMW E60 do której też do końca przekonać się nie mogę, ale szukam czegoś innego żeby nie przesiąść się już do trzeciej Alfy
![Uśmiechnięty :)]()